Huawei | Smartphone | Ohebný displej

Doba ohebná se vzdaluje. Huawei opět odložilo uvedení telefonu Mate X, už ale plánuje nástupce

Původně měl skládací telefon Huawei Mate X vyjít v polovině letošního roku, došlo ale k odkladu na září. Nyní ale firma sdělila, že ani tento termín není reálný a telefon nebude na trhu dříve, než v listopadu. Chtěla by to ale stihnout do konce roku. S informací přišel web TechRadar.

Podobné oddalování uvedení na trh postihl i konkurenční Samsung Galaxy Fold. U něj se objevily závažné problémy s kusy, které firma zaslala recenzentům. Do pantu se dostával prach a fólie, chránící displej, se olepovala. To vedlo k odložení startu prodejů a tak to vypadalo, že Huawei se svým Mate X nakonec jihokorejského výrobce předběhne.

Jak vypadá Huawei Mate X?

Mate X sice podobné problémy nepostihly, firma ale nyní termín opět posouvá ze září na později v tomto roce a pravděpodobně se telefonu dočkáme v listopadu či prosinci. Nejedná se o nikterak skvělý start pro technologii, která by měla být budoucností telefonů.

Huawei totiž nelení a již nyní pracuje na nástupci, který by měl nabídnout více displejů. Ty by mohly být na zadní straně, které jsou nyní kovové. To je ale prozatím hudbou budoucnosti, byť bychom druhou verzi mohli vidět již příští rok. 

Diskuze (10) Další článek: Kontroverzní projekt chce zjistit, zda by bylo možné ochladit Zemi pomocí aerosolů. Podpořil ho i Gates

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,