Bezpečnost | Windows 10 | Windows Insider

Do Windows 10 se přihlásíte i s účtem Microsoftu, který nemá žádné heslo

Microsoft vydal nové testovací sestavení jarních Windows 10, které přináší podporu přihlašování do systému za pomoci Microsoft účtů bez hesla. Takový účet lze založit pomocí telefonního čísla, se kterým bude následně svázán. Funkce se zatím objevila v insider verzi edice Home, nyní se testování rozšiřuje a na jaře tedy můžeme s touto funkcí počítat i finálně.

Pro založení účtu bez hesla je třeba vyplnit telefonní číslo, které bude sloužit jako přihlašovací jméno. Místo hesla pak slouží kód, který Microsoft zašle formou SMS zprávy. Jakmile se jednou na počítač přihlásíte, je nutné si nastavit přihlášení skrze Windows Hello, otisk prstu či PIN, klasické heslo ale nebude třeba a ani nebude pro váš účet vytvořené.

Microsoft vidí v přihlašování bez hesel budoucnost, nutno ale podotknout, že spoléhání se na SMS zprávy není příliš bezpečné, protože i ty lze uživateli ukrást. Prozatím je navíc vytvoření podobného účtu komplikované – lze to pouze z mobilních aplikací firmy. Pokud se budete registrovat klasicky přes počítač za pomoci telefonního čísla, stále bude vyžadováno i zadání hesla.

Tyhle tipy pro Windows možná neznáte:

Diskuze (15) Další článek: Breadbot: autonomní robotická pekárna upeče 10 bochníků chleba za hodinu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,