Windows 10 | Aktualizace | Bluetooth

Do Windows 10 se chystá Swift Pair, rychlé připojování zařízení přes bluetooth

Pokud k počítači, notebooku či tabletu s operačním systémem Windows 10 připojujete nějaká zařízení přes bluetooth, můžete se začít těšit na zjednodušení celého procesu, které by mělo přijít v příštím roce. Konkrétně v systému Windows 10 20H1 bude párování probíhat v oznámeních, takže k jeho provedení nebude nutné otevírat aplikaci Nastavení, uvádí Microsoft na blogu.

Se zjednodušeným párováním přes Bluetooth přišla aktualizace operačního systému z dubna 2018. Ta představila takzvaný „Swift Pair“ jako mnohem pohodlnější způsob, díky kterému se celý proces, sestávající původně z několika kroků, dá zvládnout jediným klepnutím tlačítka myši.

Vylepšené Bluetooth párování

Provedení z Windows 10 verze 1803 funguje tak, že pokud se poblíž nachází podporované zařízení v režimu párování, zobrazí se v systému upozornění, které uživatele vyzve k připojení. Pokud tak učiní, otevře se příslušná stránka Nastavení, nicméně v novém provedení vše proběhne jen v rámci oznámení.

V novém provedení Microsoft vylepšil párování s cílem zobrazovat méně oznámení. Funkce „Swift Pair“ podá hned v prvním dialogu podrobnější informace o dostupném zařízení – zobrazí jeho název, kategorii (myš, klávesnice atp.) a tlačítko pro případné odmítnutí.

Konkrétní výčet vylepšení dle blogu Microsoftu:

  • Párování se nyní provádí v oznámeních. Pro jeho dokončení již nemusíte otevírat aplikaci Nastavení.
  • Pro rychlejší párování jsme vylepšili uživatelské rozhraní – nyní se zobrazuje o jedno oznámení méně.
  • K prvnímu oznámení jsme přidali tlačítko pro odmítnutí, abyste získali větší kontrolu při používání Swift Pair.
  • Aby bylo oznámení užitečnější, zobrazujeme nyní název a kategorii zařízení, pokud je to možné.

Jen pro vybraná zařízení

Swift Pair funguje pouze s podporovanými zařízeními, mezi něž patří Surface Ergonomic Keyboard, Precision Mouse, Mobile Mouse, Arc Mouse a sluchátka Surface Headphones, jakož i myši Microsoft Modern Mobile Mouse a Arc Mouse. Funkce je v tuto chvíli k dispozici v testovacím sestavení 18985 zhruba polovině uživatelů.

Výše uvedené vylepšení bude vydáno v aktualizaci Windows 10 20H1 na jaře roku 2020. V tuto chvíli není jasné, zda Microsoft také plánuje zahrnout nějaká další vylepšení Bluetooth do aktualizace systému, která by měla přijít ještě během letošního podzimu.

Diskuze (8) Další článek: IKEA začala prodávat své chytré rolety v Česku. Propojíte je i s Google Asistentem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,