Software | Prohlížeče | Chrome

Do Chromu se vrátí funkce „zavři ostatní záložky“. Google se s odstraněním trochu unáhlil

Prohlížeč Google Chrome začínal jako velmi jednoduchý prohlížeč s minimem funkcí. Postupně však nabobtnal a tvůrci teď už průběžně řeší, které funkce mohou z prohlížeče naopak odstranit, aby se stal přehlednějším. Odstraněním jedné zdánlivé maličkosti však popudil řadu pokročilých uživatelů, a tak ji do Chromu zařazuje zpět. 

Onou maličkostí je jedna položka v kontextovém menu, které se vyvolá pravým tlačítkem myši: „Zavřít ostatní karty." Tato funkce zavřela všechny stránky načtené na pozadí v ostatních kartách, přičemž zůstane aktivní jen ta na popředí. Funkce se hodí, když dohledáváte informaci na více webech a necháváte si je postupně otevírat do dalších karet. Když nakonec najdete nejrelevantnější výsledek, ostatní karty můžete snadno a rychle zavřít.

V Chromu sice zůstala zachována podobná funkce „Zavřít karty napravo" ale ta pro uzavření všech karet přece jen požaduje další krok navíc v podobě přesunu aktuální karty úplně doleva. Po několika diskuzích nakonec v Googlu dospěli k závěru, že ten jeden řádek navíc v menu nechají. A tak už se v aktuální vývojové verzi Canary opět do nabídky v Chromu vrátil, upozornil web MSpoweruser.

Diskuze (9) Další článek: Applu se skvěle daří v nositelnostech, prodeje iPhonů ale klesají kvůli problémům v Číně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,