Do armády Compaqu vstoupily notebooky Digital

Compaq má dnes po převzetí firmy Digital k dispozici již šest modelů notebooků a tvrdí, že má notebook doslova pro každého.
Compaq má dnes po převzetí firmy Digital k dispozici již šest modelů notebooků a tvrdí, že má notebook doslova pro každého. Od řady Armada 1500 pro běžné uživatele, přes velmi tenký Armada 3500, až po nejvýkonnější modely řady Armada 7000 (7400 a 7800). Armada 1500 a 1700 jsou typu "vše v jednom" a mají integrovaný i napájecí zdroj, podobně jako Armada 7800, který má být stejně jako model 7400 náhradou za stolní počítač; notebook Armada 6500 byl původně Digital HiNote Ultra 2000.

Je to lehké
V segmentu "lehká flexibilita" jsou zde původní HiNote, dnes se jmenují Armada 3500 a Armada 6500 - Armada 3500 nahradil Armadu 4200. Armada 3500 má skelet z hořčíkové slitiny, podobně jako GSM-telefony Ericsson, takže má zvýšenou odolnost vůči nárazům. Magnesiová slitina je 20x odolnější, než klasické plasty, a je rovněž velmi lehká.

Notebooky, převzaté od firmy Digital, již mají jinou architekturu, jsou vybaveny procesorem Mobile Pentium II, a také již spolupracují se softwarem Intelligent Manageability (Compaq Insight Manager).

Armada 6500 je jedním z mála notebooků, který již má grafiku AGP 2x, jinými slovy uživatel používající grafické aplikace pocítí značné urychlení zobrazování grafických dat.

Nahradí PC i ve firmě
Z hořčíkové slitiny má skelet i Armada 7400. Ta již má plné docking řešení a vedle modelu 7800 může být náhradou za stolní počítač.

Všechny notebooky bez výjimky se dodávají se softwarem Intelligent Manageability, který umožňuje dálkovou správu; podobně jejich pevné disky jsou typu SMART, což znamená, že umí zahlásit chybu, ještě než dojde k jejich destrukci.

Dnešní cenové bomby
Compaq své notebooky segmentuje podle zákaznických potřeb. Compaq tuto segmentaci neprovádí podle hesla "nejnižší-nejvyšší", ale spíše jak podle výkonu, tak podle mobility a ceny.

Například cenovou bombou je Armada 1572 za 39 980 Kč, s procesorem Pentium MMX, 20x CD-ROM, 32MB RAM, a pasivním displejem.

Armada 1500 se od svého uvedení na trh před rokem a půl staly nejspolehlivějšími notebooky od firmy Compaq a tato firma na ně a na model Armada 1700 poskytuje možnost zakoupení rozšířené záruky typu CarePaq.

Do notebooku Armada 1700 je možné instalovat např. jednotku DVD, LS 120, nebo např. ZIP Drive. Vestavěný zdroj u modelů 1500 a 1700 mají jako jediné v tomto segmentu trhu zabudovaný síťový zdroj. Compaq tvrdí, že Armada 1700 je nafouklý - opět s velmi dobrou výbavou je za 54 980 Kč, a to s procesorem Pentium II. Za příplatek 4 980 Kč lze navíc získat např. Iomega Zip Drive, LS-120, 3GB disk, akumulátor, nebo adaptér PC Card Ethernet.

Úplně nejmenší
Compaq dává velký důraz i na Windows CE. Kapesní hand-held C-series s Windows CE může mít barevný displej a protože to je také Compaq, proto má také prvky Intelligent Manageability - správce sítě například může zjistit sériové číslo paměti na dálku. Ano, C-series lze připojit k síti přes kartu PCMCIA. C-Series se tak může stát i kapesním nástrojem správce sítě, protože z něj lze řídit server.

CAT
Co je to CAT? Je to program Compaq Armada Team pro podporu dealerů, kteří se do tohoto programu kvalifikovali. Zákazník, který si koupí notebook od takovéhoto prodejce, by měl dostat lepší servis.
Diskuze (3) Další článek: Operace se zdařila, přenos nespadl

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,