DNS si začíná s CA

Firma DNS, součást distribuční skupiny CHS, 2. března bilancovala.
Z hlediska obratu dosáhla v roce 1998 0,5 miliardy korun, což sice představuje pouze 90% plánu, přesto je její růst ve výši 28 % úctyhodný. Z hlediska podílu na trhu se DNS stala vloni největším distributorem s přidanou hodnotou na našem trhu a 11. distributorem vůbec. DNS se kromě toho zařadila na 1. místo v prodeji středních systémů společnosti IBM — RS/6000 a AS/400 v celém regionu EMEA (střední a východní Evropa a Afrika). DNS tyto úspěchy zaznamenala i přesto, že kvůli propadu makroekonomických ukazatelů byla většina velkých projektů (nad 10 mil. korun), které do roku 1998 činily více než 50 % celkového obratu společnosti, pozastavena, a nové investice do komplexnějších systémů byly odloženy, popř. zcela zastaveny.

Jelikož jsou na našem trhu unixové systémy téměř na stropě zájmu, DNS se hodlá věnovat dalším oborům — systémům pro ukládání dat (Storage Works Compaq), specializovaným softwarovým produktům (bezpečnostní produkty Checkpoint — firewally) a komunikačním produktům pro datové sítě a telekomunikace — hodlají nabídnout řešení end-to-end.

Divize DNS SWD rovněž hodlá rozšířit svoje portfolio o systémy pro řízení IT-systémů od společnosti Computer Associates — Unicenter TNG a produkty typu „IT“ od CA, přičemž však hodlá i nadále podporovat produkty z rodiny HP OpenView.

Prodej softwaru tvoří v portfoliu DNS 10 % obratu, prodej služeb zatím také pouhých 10 %.

DNS plánuje pro rok dosáhnout obratu 600 milionů korun, tj. růst o 20 %.

Hlavní obory přidané hodnoty DNS
Síťová bezpečnost (produkty Checkpoint — firewally)

Řízení systémů (CA Unicenter TNG, produkty „IT“ od Computer Associates, HP OpenView)

Tenký klient a technologie Citrix/Hydra (nasazeno již 1 200 míst — především energetika, SAP, v menšině systémy Office)

Váš názor Další článek: Adobe ohlašuje InDesign: bude z něj Quark killer?

Témata článku: , , , , , , , ,