Internet | Bezpečnost | Web | CZ.NIC

Dnes je Den bezpečnějšího internetu: Zapojte se a poraďte ostatním, jak zajistit internetové bezpečí

Druhé únorové úterý je už několik let vymezeno pro Den bezpečnějšího internetu. Slouží k tomu, aby se téma bezpečnosti internetové sítě připomnělo a posílila se motivace k realizaci projektů v této oblasti.  

Je to ale problematika značně široká, a tak má každý rok nějaké nosné téma. Letos je to apel na vzdělávání v oblasti internetové bezpečnosti. „Zapojit se mohou nejen organizace, které se věnují bezpečnosti, prevenci, vzdělávání nebo intervenci na internetu, ale i státní instituce, děti, rodiče a mnoho dalších. Cílem je propagovat bezpečné a pozitivní využívání digitálních technologií, zejména u dětí a mladých lidí. Motivovat ostatní můžete třeba tím, že si tento den připomenete na sociálních sítích – ukážete ostatním, jak bezpečně a pozitivně využívat internet,“  uvádí jako příklad Martin Kožíšek z CZ.NIC. 

image.png

Právě organizace CZ.NIC, která je známá především jako správce české domény, zaštiťuje i osvětu kolem Dne bezpečnějšího internetu u nás. Jedná se ovšem o globální akci a Den bezpečnějšího internetu si dnes připomínají po celém světě. Informace můžete čerpat na webu www.saferinternetday.org nebo na sociálních sítích, kde se příspěvky týkající se dnešního dne označují hashtagy #SaferInternetDay nebo #SID2021.

V této souvislosti stojí za připomenutí seriál #Martyisdead, který loni vznikl v produkci Mall.tv a získal mezinárodní cenu EMMY. Ačkoli se jedná o smyšlený příběh, silně se aktuálnímu tématu bezpečnosti na internetu dotýká.

Váš názor Další článek: Příští rok se dočkáme prvních SSD s podporou PCI Express 5.0. Maximální rychlosti se zdvojnásobí

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,