Sport | Kamera | DJI

DJI začal prodávat Osmo Pocket. Skvěle stabilizovanou kameru ze svých dronů

Čínský výrobce DJI nemontuje pouze drony, ale také outdoorové kamery s mechanickou stabilizací. Ostatně právě se stabilizačními gimbaly má bohatou zkušenost ze svých letounů.

Včera se pochlubil novým přírůstkem do rodiny, který v podstatě přímo útočí na GoPro, jehož form-faktor je dnes standardem sportovní kamerky na helmu a do terénu.

Kapesní Osmo Pocket vypadá úplně jinak, kamerka je v tomto případě totiž připevněná právě trojosým stabilizačním gimbalem k samotnému tělu s baterií a displejem. Na první pohled tedy nemusí působit tak kompaktním a trvanlivým dojmem, avšak stabilizace bude asi perfektní – to DJI opravdu umí a potvrdí to každý majitel jejich dronů.

Kapesní Osmo Pocket v oficiální upoutávce:

Dvanáctimegapixelový snímací čip s světelností f/2.0 a 80° zorným polem slibuje nahrávání 4K videa při 60 fps (100 Mb/s) a ovládací software dodává některé obvyklé funkce počínaje pořizováním panoramat a konče timelapse a motionlapse snímky, kdy se kamera může při pořizování časosběrných snímků pro video pohybovat a dodat tak celému videu větší dynamiku.

Kvůli nestandardnímu se nabízí otázka, jak vodná bude Osmo Pocket pro sportovce všeho druhu. O upevnění na helmu, řidítka apod. se má postarat speciální port, pomocí kterého bude možné ke kameře připojit prakticky libovolné příslušenství včetně zmíněných úchytů.

Přesto, toto bude z ergonomického hlediska asi největší slabina proti form-faktoru GoPro aspol., pro které dnes existuje zdaleka nejvíce neoficiálního příslušenství.

Výrobce si ve svém e-shopu za Osmo Pocket účtuje evropskou cenu 359 eur, přičemž doprava je v ceně. České e-shopy už přijímají předobjednávky. Jejich cena se pohybuje okolo 9 700 korun.

Diskuze (3) Další článek: Odemkneme jakýkoli iPhone, tvrdí firma. Služba stojí 80 tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,