Netflix | Hudba, filmy, seriály | Disney

Disney+ přijde v listopadu. Proti Netflixu jde se Star Wars i Simpsonovými

Disney konečně odhalilo datum, kdy spustí svou novou streamovací službu Disney+. Stane se tak v listopadu již v listopadu a hned od začátku bude platforma bojovat o přízeň známými tituly, mezi kterými nebude chybět ani populární seriál Simpsonovi.

Služba v zámoří startuje 12. listopadu za cenu od 6,99 dolarů na měsíc či 69,99 za rok. Stane se tak velkým konkurentem pro Netflix, Amazon Prime, Hulu a další. Hlavně první zmiňovaný má zajisté z novinky vrásky. Disney+ totiž naplno využívá sílu celé firmy a zahrne obsah nejen od Disney, ale i Pixaru a Marvelu – ten přitom ještě nedávno s Netflixem spolupracovat na řadě seriálů, ty byly ale všechny ukončeny.

Krom Marvelu ale Disney zapojí i National Geographic a Star Wars, které zajisté přiláká nejednoho fanouška. A k tomu přidá i všech 30 řad seriálu Simpsonovi a další obsah ze stanice Fox, která pod firmu také spadá.

be082371-7eb4-4395-9d24-c7514ad67ac1
Uvítací stránka služby je již v češtině. U nás si ale zřejmě počkáme o něco déle, než v zámoří.

Se službou má firma dlouhodobé plány, zpočátku ale počítá, že bude značně prodělečná – v prvním roce fungování, tedy 2020, počítá se ztrátou přes miliardu dolarů. Ta by měla růst maximálně dva roky, v roce 2024 pak chce být v zelených číslech. S tímto cílem to ale nebude mít vůbec jednoduché. Konkurenční Netflix má aktuálně celosvětově přes 139 milionů předplatitelů a aby je Disney získalo, bude muset nabídnout něco navíc.

Webová stránka s možností přihlášení se k odběru novinek ale již funguje i v češtině, možná se tak u nás dočkáme poměrně brzy.

Kde sledovat legálně filmy na internetu?

Diskuze (3) Další článek: Facebook testuje návrat Messengeru zpátky do hlavní aplikace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,