Diskuze: Jaký programovací jazyk na školách?

Za chvíli nám začne nový školní rok a s ním i opětovné vychovávání nových generací programátorů. Jaký programovací jazyk je podle vás na výuku programování nejvhodnější?

Basic? Pascal? C/C++? nebo třeba Fortran? s Basicem zvládnete spoustu věcí, navíc dnes prožívá renesanci v ASP a Visual Basicu, oponenti ale tvrdí, že kazí charakter a vytváří špatné návyky. Asi nejčastěji se učí Pascal, dnes využívaný v Delphi a Kylixu, je snadno pochopitelný a lze jej použít na kvalitní aplikace, oponenti tvrdí, že se nedá použít na opravdu seriózní programování. Programátoři v C++ na svůj jazyk nedají dopustit a pochvalují si sílu a výkonnost C++, oponenti tvrdí, že pro výuku programování je tento jazyk svou náročnou syntaxí nevhodný a základy je lepší se učit na něčem jiném.

Jaký je váš názor? Učili jste se s Karlem skládat kostičky a nyní bez problémů programujete ovladače v C++? Či jste skončili u Basicu a doposud vám vyhovuje. Co si myslíte, že je nejvhodnější programovací jazyk pro výuku programování?

Diskuze (220) Další článek: EDS, s.r.o. poskytuje outsourcing SKF v České republice

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,