Microsoft | Akvizice

Discord se nakonec s Microsoftem na prodeji nedomluvil. Ani s nikým jiným

Komunitní služba pro hráče Discord nakonec do prodeje nepůjde. Firma ukončila jednání s Microsoftem, který ji podle dřívějších informací chtěl získat za 10 miliard dolarů, uvádí agentura Reuters. Ještě na konci března to přitom vypadalo, že akvizice je téměř hotová a zbývá poslední podpis.

Zvrat představuje nejen konec jednání s Microsoftem, ale fakt, že Discord minimálně pro zatím ukončil komunikaci se všemi potenciálními zájemci. Na poslední chvíli se totiž rozhodl, že ještě nějaký čas bude fungovat nezávisle a svou platformu bude budovat zejména z peněz od svých uživatelů, kterých během pandemie covidu výrazně přibylo.

Ve hře je podle zdrojů agentury Reuters i jiná varianta, a to vstup na burzu. Ale ani tato cesta není bezprostředně aktuální. Jak Microsoft, tak Discord odmítli záležitost komentovat.

Služba, díky které můžete komunikovat s přáteli a nemusí to být nutně při hraní her, v posledních měsících zažívá nebývalou vlnu popularity. Rychle rostla už ale před tím, že jsme všichni zůstali uvěznění ve svých domovech. Aktuálně má okolo 140 milionů uživatelů a její hlavní příjem tvoří reklamy.

Disponuje ale i systémem předplatného, který uživatelům nabízí obsah navíc, například speciální emoji pro použití v chatech nebo lepší rozlišení obrazu. Loni se také Discordu podařilo získat investici 100 milionů dolarů od Greenoaks Capital a Index Ventures. Nicméně firma je stále prodělečná, což byl zřejmě jeden z důvodů, proč zvažovala prodej.

Diskuze (4) Další článek: Čína pokračuje ve vylepšování svých vesmírných zbraní. Chce se stát lídrem v oblasti kosmických operací

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,