Hardware | Gadgety

Díky NFC prstenům KERV už nebudete potřebovat kreditní kartu

Rozličné technologie, které nám zjednodušují každodenní život, jsou na vzestupu, a tak není divu, že můžeme narazit např. na speciální prsteny pro bezkontaktní platby, díky kterým už ani nemusíte vytahovat kreditku.

O projektu jsme se dozvěděli už v roce 2015, kdy společnost Kerv vyrazila na crowdfundingový portál Kickstarter, nyní jsou prsteny k mání i na oficiálních stránkách výrobce s cenovkou 99 liber, tedy něco kolem 3 000 Kč. Prozatím bohužel pouze v Anglii, v případě úspěchu se ale prodej rozšíří i dál, do Spojených států, Austrálie a samozřejmě Evropy. Případně lze zařízení objednat.

Prsteny Kerv jsou díky certifikaci od Mastercard podporovány miliony terminálů po celém světě, jež obsahují bezdrátovou technologii společnosti, a dodávají se se speciálním účtem, na který můžete zasílat své peníze pro bezkontaktní platby. Prsteny samozřejmě fungují na bázi NFC čipu, který se aktivuje, kdykoliv je zařízení blízko čtečky.

Kerv-Colours.png
K mání je nespočet barevných kombinací, svůj prsten si tak najde každý.

To ale není vše. V současné době jsou prsteny kompatibilní také s mnoha NFC zámky a bezpečnostními systémy, stejně jako smartphony a dalšími zařízeními. Spektrum perspektivního využití prstenů je tedy široké a bude rozhodně zajímavé sledovat, co všechno Kerv vymyslí.

Diskuze (18) Další článek: Virtuální realita nabízí nový způsob, jak sledovat populární Youtube videa

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,