Digitální zvukové formáty – poslední novinky

Spousta novinek na poli digitálního audia, které se udály v posledním týdnu: Benefiční koncerty na Internetu, Nová Lyra s proti-pirátskou ochranou, Sonique 1.2 a další.
Benefiční koncerty na Internetu
Koncem tohoto roku se chystají desítky významných benefičních koncertů, kterými se mají vydělat peníze pro různé charity a společnosti bojující proti bídě a hladu. Mezi zúčastněné osobnosti budou patřit: David Bowie, Sting, Sean "Puffy" Combs a několik dalších. Velké poděkování si také zaslouží Cisco Systems a United Nations Development Program, kteří celou akci zajišťují po technické stránce a kompletní přenos po Internetu. Uváděné koncerty by měly být k dispozici live pomocí Internetu. Další informace se o chystané stránce objeví během měsíce října.

On-line udělování cen hudebním tvůrcům
Internet music promotion a několik dalších hudebních vydavatelství uvádějí první on-line udělování cen za hudební tvorbu, které se bude konat v brzké době v Los Angeles v House of Blues. Mezi hosty, kteří budou přítomni se objeví: Daryl Hannah, Dwight Yoakam, Dave Navarro, Traci Lords, VJ, Martha Quinn, Cypress Hill, Chris Issak, Offspring a velmi známá populární skupina No Doubt. Speciální cena bude také udělena začínajícímu hudebnímu autorovi a skupině prezentující se na Internetu pod záštitou hudebního giganta MP3.com. Ceny budou uděleny za kategorii rock, pop, rap, alternativní rock a několik dalších.

Nová Lyra s proti-pirátskou ochranou
MP3man od společnosti Thomson přichází s novou verzí svého přehrávače, která umožňuje zabránit nelegálnímu přehrávání audio-digitálních nahrávek typu MP3. Thomson tak chce zabránit masovému šíření hudebních nahrávek, které jsou nelegálně kopírovány a přehrávány. Spuštěný hudební soubor se nejprve nahraje do flash paměti přehrávače a po dané kontrole legálnosti záznamu je soubor spuštěn a uživatel pak v poklidu může využívat veškeré funkce přehrávače Lyra.

Sonique 1.2
Již před nedávnem se objevila na Internetu nejnovější verze MP3 přehrávače Sonique. Novinky ve verzi 1.2 jsou v podstatě velmi zanedbatelné. Za zmínku stojí zabudované vyhledávací centrum MP3 souborů.

Budou MP3 přehrávače podporovat MS Audio?
V posledních dnech se objevily informace o tom, že tvůrci HW MP3 přehrávačů a to zejména přehrávačů do aut, přemýšlejí o tom, zda podporovat či nepodporovat MS Audio formát ve svých přehrávačích. Samotná podpora MS Audio kodeku v HW přehrávačích není nic složitého a vyžadovalo by to jen malý zásah do návrhu. Koncová cena přehrávače se také nikterak nezmění. Beta verze linuxově založeného auto MP3 přehrávače již tuto podporu MS Audio má. Zůstává jen otázkou zda tuto společnost bude následovat zbytek tvůrců HW auto MP3 přehrávačů.

MTV má své oficiální stránky také v čínštině
Světová hudební stanice MTV zašla již tak daleko, že svůj server rozšířili také na čínský jazyk a od nynějška máte možnost surfovat na čínském serveru stanice MTV. K dispozici jsou zde samozřejmě stejné či podobné věci jako v anglickém originále: zprávy, hudební zprávy, interwiev, hudební produkce, hitparády, on-line chat atd. MTV hodlá takto zabrat i další asijské státy. Máme se opravdu na co těšit.

MP3.com přichází s tvorbou Tiny Turner
Společnost MP3.com přichází se skvělou novinkou nabízených MP3 nahrávek na svém serveru. Známá zpěvačka Tina Turner bude mít totiž na tomto serveru umístěné svoje nahrané album „The Basement Tapes" ve formátu MP3. Celé album obsahuje 14 písniček. Album bylo nahráno v roce 1969 v Muscle Shoals. Písničky jsou v lepší kvalitě oproti původním nahrávkám a jsou exklusivně na MP3.com. Tina Turner se za poslední roky stala velmi žádanou a oblíbenou zpěvačkou na celém světě. Za svoji tvorbu získala také několik významných ocenění. Album od Tiny Turner nabízené na MP3.com je k dispozici za 12 dolarů s možností přehrání ukázek každé písně.
Váš názor Další článek: Kde jsou uloženy parametry AT?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,