Digitální zvukové formáty – poslední novinky

Spousta novinek na poli digitálního audia, které se udály v posledním týdnu čekají právě na vás.
Spousta novinek na poli digitálního audia, které se udály v posledním týdnu čekají právě na vás.

David Bowie a jeho poslední album na Internetu v MP3
Je známé, že zpěvák David Bowie je opravdu velký fanda do formátu MP3 a Internetu vůbec. Jeho poslední novinkou je uveřejnění jeho posledního alba na Internetu týden před tím, než se mělo objevit na CD v klasických obchodech. Fandové Davida Bowieho si tak v klidu mohou za pomoci Internetu koupit jeho nejnovější album ve formátu MP3 po uhrazení dané částky pomocí kreditní karty z Internetu zkopírovat. Sám Bowie má na Internetu dosti velké aktivity, mezi které právě také patří vydávání hudby ve formátu MP3. Podle jeho sdělení je to teprve začátek jeho aktivit. V brzké době chce své aktivity na Internetu ještě více pozdvihnout. Ceny jsou na Internetu opravdu velmi nízké a ve srovnání s koupi klasického CD s totožnými nahrávkami je znát velký rozdíl. Nyní také na Internetu vydává pouze skladby dostupné na Internetu. Další informace jsou k dispozici přímo na jeho domácí stránce.

Nový MusicMatch verze 4.2
Skvělý a velmi oblíbený prográmek MusicMatch se dočkal své nové verze se spoustou vylepšení. Jde o celý komplex jednotlivých programů, které umožňuje veškeré věci s formátem MP3 (viz dřívější recenze na Živě). V nové verzi se objevila vylepšení v nahrávání z audio kazety, vinylu či line-in. Kvalita z audio kazet je stále lepší. Umožněné je také nahrávání z videorekordérů s různými kombinacemi. Další novinkou je možnost záznamu oblíbených radiových stanic v daný čas, který si nastavíte s možností pozdějšího převodu přímo do formátu MP3. Program MusicMatch existuje více jak 2 roky a stal se jedním z nejlepších svého druhu a v dnešní době má jen malou konkurenci.

Media Juxebox
Media Juxebox nyní obsahuje volný organizér, přehrávač a ripper MP3 souborů. Nový program podporuje přehrávání a konverzi cédéček a následné exportování MP3 souborů do přenosných MP3 přehrávačů jako je např. RIO. Media Juxebox je samozřejmě volně dostupný bez omezení a dokáže přehrávat veškeré hudební a video soubory. Autory tohoto programu je také počítáno s ochrannými prostředky proti nelegálnímu přehrávání a kopírování a uvedený program ochranné prvky obsahuje. Program a další zajímavé informace jsou k dispozici na stránce tvůrců.

Soritong 1.0
Nová verze Soritong 1.0 je k dispozici nyní jako plná verze (bez označení beta). Jedná se o nový MP3 přehrávač, který si teprve hledá cestičku v již tak veliké záplavě. Obsahuje docela zajímavé vlastnosti: časovač, playlist, podpora Audio CD, WMA atd. Tento přehrávač začíná také spolupracovat s tzv. language pack, což jsou jazykové balíčky, které změní přehrávač v právě tu vaši jazykovou mutaci. Tento přehrávač si můžete stáhnout na stránkách Dmusic.com.

Ariston a MP3 Read/Writer
Ariston Technologies oznámila nová speciální média (s možností přepisu). Read/writer dokáže zápis na MMC (multi-media cards) pomocí počítačů MAC či USB portu u klasických PC rychlostí 25 MB za minutu a číst rychlostí 40 MB za minutu. Celý komplet také komunikuje s MP3 přenosnými přehrávači typu RIO. Nové média jsou zatím v testování a v brzké době se objeví také na trhu.

Emusic.com a zvyšující se ceny za e-hudbu
V poslední době se na jedné z největších e-prodejen na Internetu začaly zvyšovat ceny hudebních nahrávek některých interpretů. Společnost BMI má trošku větší nároky a tudíž Emusic.com je nucena zvednou ceny nabízených nahrávek. BMI dodala Emusic k dispozici přes více jak 3 mil. písniček.

Váš názor Další článek: Digital Sender: Faxem? Mailem!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,