Diablo II – na co můžete těšit

22. června 1999
Computer 12/99 SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Je to již nějakou tu dobu, co jsme měli možnost zahrát si první díl hry Diablo. Podívejme se, co bude obsahovat pokračování.
Je to již nějakou tu dobu, co jsme měli možnost zahrát si první díl hry Diablo. Následně se na trhu objevil datadisk s názvem Hellfire. Svým způsobem zpracování byl již první disk revoluční - skvělá grafika, výborná hudba, spousta akce a především hodně zábavy. Datadisk pouze využil úspěšnosti hry a dodal další mise.

Netrvalo to však tak dlouho a světlo světa spatří pokračování. Boj však nyní bude mnohem těžší. Diablo se osvobodil a nehodlá se jen tak lehce vzdát. Navíc je nyní mnohem silnější než dříve. Někde na jihu shromažďuje svá vojska a jeho cílem není obsadit pouze určité oblasti, ale samotný svět. Již se mu podařilo obsadit čtyři města, která musíme nyní zachránit. Abychom zvítězili, budeme je muset osvobodit, dobýt několik jejich podlaží, proplést se spoustou bludišť a především - zničit spoustu nových nepřátel.

Hra je nyní rozdělena do čtyř rozsáhlých lokací - měst, kterými procházíme a ve kterých bojujeme proti nepřátelským hordám. Každé město má hlavní bludiště, dodatečná bludiště a spoustu dalších lokací k prozkoumávání. Abychom se však mohli přemístit z jednoho města do druhého, musíme nejdříve osvobodit to město, ve kterém se nacházíme. Samozřejmě, že nebudeme začínat stále ve stejném městě a děj bude stále stejný, bude se náhodně generovat a to včetně doplňujících úkolů, které budeme během hry dostávat. Styl hry zůstává zachován, vidíme postavičku mírně z boku, ale nyní již nechodíme pouze po rovině, můžeme překonávat také nerovnosti terénu, schody, ... Grafika hry zůstává také na dobré úrovni. Navíc v době 3DFX můžeme tuto akceleraci plně využít i v této hře pro rychlejší vykreslování terénu lepší zobrazování stínů, ... (3DFX však není podmínkou ke spuštění hry). Hudba a zvuky jsou opět dobře zpracovány a doplňují již tak skvělou atmosféru hry.

K boji si lze vybrat jednoho z pěti nejrůznějších charakterů. Nesetkáme se tu však s hrdiny z předešlého dílu, jelikož Diablo je silnější - proto musí nastoupit i silnější bojovníci. Jsou to: Amazonka, Barbar - ten může držet v každé ruce zbraň, Paladin, Kouzelník a Necromancer. Každá z těchto postav má rozličný způsob boje, různé vlastnosti, ... Během hry však hráči získávají určité dovednosti (level) v podobě kreditů, které lze přidávat k jejich jednotlivým vlastnostem. Tak například v jedné hře můžeme mít perfektně vycvičenou Amazonku ke střelbě z luku, zatímco v jiné hře bude Amazonka dobře ovládat meč - vše záleží na vůli hráče. Samozřejmě se však Amazonka nenaučí zacházet s mečem tak dobře jako Barbar. Z prvního dílu zůstává také interakce s obyvatelstvem. Zbraně získáváme u kováře, léčíme se u lékárníka, ... Každá z těchto osob má navíc určité informace, které nám pomáhají v boji a díky kterým se dostáváme hlouběji do vlastního děje hry.

Nezbývá nám tedy nic jiného, než si ještě chvíli počkat, jelikož Diablo II. se má v obchodech objevit ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Váš názor Další článek: Computer 12/99

Témata článku: , , , , , , , , , ,