Deset tipů na nejlepší online dárky [Vánoce 2012]

Pod stromeček můžete geekům nadělit novou myš, klávesnici, monitor, notebook, krabici s vysněným programem, ale také poukázku na věc, kterou stáhnete z internetu.

Muzika na iTunes

Hudební CD patřilo dlouhé roky k poměrně typickým vánočním dárkům, s nástupem chytrých mobilů, tabletů, 13“ notebooků a ultrabooků bez optických mechanik však stále více roste popularita e-muziky, která je už převedena do některého z hudebních formátů, má správně vyplněné tagy a je opravdu vaše.

Dnes můžete jako zdroj použít některý z mnoha hudebních obchodů. Je zde třeba český Supraphonline, který nabízí kvalitní bezztrátový FLAC a třeba bohatou zásobu českého mluveného slova – zde doporučuji k návštěvě i katalog audioknih Audioteka.cz, no ale především je zde americký iTunes s globální nabídkou.

 Dárkový poukaz iTunes.png
Nákup dárkového certifikátu v iTunes

Pokud chcete jako dárek věnovat nějakou muziku z iTunes, nejlepší cestou asi bude zakoupení dárkového certifikátu, který může mít hodnotu 10 až 50 eur. Certifikát dostane nový majitel na e-mail, nebo si jej vytisknete a zabalíte pod stromeček. Nákup certifikátu probíhá přímo z desktopového klientu iTunes.

Cena: Certifikáty mají nominální hodnotu 10 až 50 eur. Cena desky se pohybuje podle stáří a interpreta zpravidla v rozmezí 6 až 13 eur.

Článek pokračuje v další kapitole

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,