Deset novinek, pro které si zamilujete Hotmail

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 75

Názory k článku

tc
13. 01. 2012 12:50

Protože tady vidím příspěvky a komentáře přímo autora z MS, rád bych měl k hotmailu pár dotazů a připomínek.1, synchronizace kalendáře s Androidem
- Aplikaci hotmail v telefonu mám. Synchronizace Hotmail kalendar -> Android je bezproblémová, ovšem obráceně někdy nefunguje a jindy se zapíše do kalendáře v hotmailu jiné datum. Vyzkoušel jsem několik aplikací pro kalendář v telefonu, ale problémy byly cca podobné. Nějaké řešení, nebo doporučení aplikace kalendáře v pro android kde synchronizace s hotmail kalendařem funguje bezproblemově? (Aplikaci hotmail mám nainstalovanou i nastavenou)2, synchronizace kontaktů s androidem.
- momentálně řeším přes exchange protokol, protože účet aplikace hotmail umí nastavovat snad jenom jména, Chtělo by to, aby účet aplikace hotmail uměl do telefonu v obou směrech synchronizovat všechny údaje. Tzn. v telefonu dám nový kontakt, zadám jméno číslo, mail adresu apod a uloží se to na hotmail. Momentálně to jde jen přes exchange účet, nikoli přes hotmail účet z aplikace hotmail.3, vzdálený přístup do aplikace kalendář
- pro zobrazování kalendáře v jiné aplikaci než Windows Live Email je nutné zapnout sdílení kalendáře a vygenerovat link na kalendář. Není možné tedy do kalendáře nijak zapisovat ani jej nijak upravovat v jiných aplikacích. Bylo by vhodné aby se dalo do kalendáře přihlásit i pomocí externích programů (např. různé widgety na plochu. Osobně používám program Railendar pro snadné zobrazení kalendáře na ploše) a data v kalendáři upravovat. Ne jej pouze zobrazit. Popř. pokud by byla dostupná aplikace / widget, který by přímo na ploše zobrazoval hotmail kalendář s možností editace. Je to přehlednější, než mít nonstop otevřenou Live mail aplikaci.4, Měl jsem problém s hotmailem, kdy rozeslal asi 400 emailů bez mého svolení, změnil jsem heslo a nastavení a po asi 14 dnech došlo k zablokování mého účtu. účet jsem bezproblémově obnovil, ale od té doby jej nelze svázat s jiným hotmail účtem se kterým byl do té doby provázán. píše to, že akci nelze provést a mám to zkusit později, nějaké nápady?Předem děkuji za odpovědi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 01. 2012 09:03

A ma Hotmail vlastni exchange? Pres ktery bych mohl bez vlastniho serveru synchonizovat kontakty a kalendar s mobilnim telefonem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 01. 2012 21:50

Malý detail kvůli, kterému Hotmail určitě chtít nebudete - nepodporuje IMAP. Takže je to uplně k ničemu.Neví někdo jak rozjet MailStore Home s Hotmailem a podporou složek?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
12. 01. 2012 20:48

Je mi líto, ale celý Hotmail je opravdu dost nepodařená záležitost. Webové rozhraní tragické, zejména, když server neustále vyhazuje chybu a nechce pustit do schránky. Před asi 3 měsíci jsem zkoušel přeji z Google Apps na MS vlastní doménu a rychle jsem se vracel zpět. Tak ořezanou záležitost z pohledu administrace jsem ještě nezažil. Také rychlost přijímání zpráv do Outlook 2010 (řádně zaplacený) byla strašná. Někde jsem se dočetl, že optimální doba mezi kontrolou schránky je min 15 minut. Kde to jsme? Z 10 pokusů to 3x vyhodilo chybu připojení. Také kvalita dostupných služeb je kolísavá. Zejména rychlost uploadu.
A třešničkou na dortu bylo nedoručování zpráv, než jsem zjistil, že první x dní budu muset potvrzovat kódem. Prostě hnus a na více domén s více schránkami vhodné pouze pro nenáročné a dost trpělivé uživatele.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
12. 01. 2012 19:28

Mrzí mě, že většina lidí, kteří tady na Hotmail házejí špínu ho buď nikdy nezkoušeli, nebo ho zkoušeli před x lety, kdy opravdu stál za houby. Dnes je to prostě bezkonkurenčně nejlepší freemail služba na netu. Spolu s Microsoft Custom Domains, Outlook a Skydrive nejsilnější poštovní nástroj kterej jsem kdy viděl. Gmail je fajn a to rozhraní se mi docela líbí, ale prostě se tam x-krát hůře pracuje s poštou, kontakty, třídění složek a tak je v Gmailu vyřešeno špatně. Dá se to používat, ale kdo jednou zkusí Hotmail, tak pochopí, jak se tyhle věci mají dělat.Jinak o problému se seznamem vím, ale mě normálně zprávy choděj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
12. 01. 2012 19:06

Hotmail je super, ale jeden problém tu přeci jen je. Před pár dny jsem přešel na Mac OS X a v žádném emailovém klientu není možné Hotmail nastavit, synchronizace prostě nefunguje. Potřebuji, aby se mi nejen stahovala pošta (to vyřeší POP3, nicméně velmi nedokonale, třeba složky nestahuje a neodesílá poštu zpět na server), ale i kontakty a kalendář. Používám Windows Phone, iOS, Windows a OS X a ve všech chci mít aktuální údaje. Když odpovím na mail v iOS, tak chci mít samozřejmě i v OS X zaznamenanou tuto odpověď, ale to nejde. Takže jsem to zatím vyřešil tak, že v Parallels mi běží Windows 7, v nich Windows Live Mail a používám ten, ale je to nepohodlné a zbytečně náročné na výkon počítače.
Je takový problém zpřístupnit Exchange i pro stolní počítače? Vždyť i pro Windows existují jen dva použitelné emailové klienty (Windows Live Mail a Outlook, který ale potřebuje doplněk ve formě Connectoru).
Z Hotmailu nikam migrovat nechci, ale současně asi budu muset, protože používat virtualizovaný program pro práci s emailem, kontakty a kalendářem je otrava. Prostě jsem si zvykl na pohodlí okamžité synchronizace a chci to používat i v OS X.
Klidně bych i koupil Outlook pro OS X (resp. celý Office), pokud by bylo možné v něm používat Hotmail, ale ani to nejde, Connector neexistuje a Outlook sám o sobě Hotmail neumí.Doufám, že se tato má připomínka dostane na správná místa a že se to bude nějak řešit. Hotmail je podle mě nejlepší email/webová služba, ale aktuálně je pro mě velice špatně použitelná. Webové rozhraní je neefektivní, klient neexistuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
12. 01. 2012 16:54

laska na prvni pohled

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 01. 2012 16:11

Moje zkušenosti s Hotmailem(.cz) jsou bohužel čím dál tím horší.1. špatná zkušenost
Už snad po pár hodinách či dnech zřízení účtu mi přišel na e-mail spam, přestože e-mail nebyl nikde zveřejněn. Ale budiž, to pro roboty asi není problém odzkoušet si česká příjmení a buď to dojde, nebo ne.2. špatná zkušenost
Kdysi jsem potřeboval připojit účet do Microsoft Outlook 2003. Outlook Connector zlobil, POP3 sice bylo "pokoutně" k dispozici, ale v Outlooku se pořádně nedal nastavit daný typ šifrování.3. špatná zkušenost
Nechápal jsem důvody, proč jsem u jednoho účtu musel potvrzovat před odesláním z Outlooku CAPTCHA řetězec (pro každý e-mail zvlášť pochopitelně). Podezření ze spamu a blacklist? Těžko, účet byl starý několik hodin.4. špatná zkušenost
Outlook Connector prostě nadále občas zlobí a nedokáže se k účtům připojit hned napoprvé.5. špatná zkušenost
Už dvakrát jsem si prošel malým peklem, pokud jsem chtěl ze zálohy datový soubor pro hotmail účet v Outlooku provázat na nově přidaný účet. U tohoto typu připojení to není možné (stahují se pokud vím kopie zpráv ze serveru a funguje to podobně jako Exchange). Otázkou je, jestli má smysl pro hotmail vracet datový soubor ze zálohy, nebo ho prostě zahodit a spoléhat na to, že nově zřízený účet v Outlooku natahá starou poštu. V tomhle možná uvažuju špatně, rád se nechám poučit.6. špatná zkušenost
Pokud to někdo z vás ještě nezjistil a nechodí mu na Hotmail(.cz) pošta ze Seznamu(.cz), tak se nedivte. Microsoft Seznam blokuje - na Seznamu vám to potvrdí a co já vím na MS taky (Seznam se tváří, jakože za to nemůže, MS pokud vím tak činí kvůli zneužívání IP adres a spamu a samozřejmě se tak neděje úmyslně od vlastníků účtů). Ve výsledku mně osobně je to jedno. Miliony lidí prostě mají freemail od Seznamu a jestli se nemohu spolehnout, že e-mail dojde, pak mi je ukradené, kdo za to může.
Je pravdou, že třeba Gmail patřil svého času taky kvůli množství spamu na mou vlastní černou listinu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
12. 01. 2012 13:44

Hotmail je dobrý akorát tak na registrace na neznámých webech Na všechno ostatní je tady Gmail (na vlastní doméně), zřejmě nejlepší freemailová služba na světě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
12. 01. 2012 13:30

Velmi nemam rad hotmail. Zablokovali mi z nejakeho dovodu schranku na domains live a stale pise ze mam obnovit a ze sa da obnovit iba cez sms. Tak pisem sms cislo a samozrejme na slovensku a v cr to nefunguje. Takze vlastne mozem ist do certa. Skvele medzinarodne sluzby..... vdaka tomuto je microsoft vzdy v online veciach pozadu. Moc rozmysla za uzivatelov. Aj v tom neustalom odhlasovani zo schranky + to ze si ziadny browser nedokaze zapamatovat heslo na hotmail.com naschval. Mam sluzby ms rad. Ale velmi casto to fakt prehana. Alebo aj absurdna reklama v hotmail na hotmail........

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
12. 01. 2012 12:23

docela by mně zajímalo, zda mají stejná pravidla i pro svůj greymail

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 01. 2012 11:31

okrem idiotskeho zobrazovania poda konverzacii plne mi vyhovuje.
bolo by fajn, ak by pochopili, ze maily s rovnakym subjectom nemusia patrit do jednej konverzacie.mohli ste spomenuti live klient, ktory je skvely.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
12. 01. 2012 11:11

automaticke mazani zprav, tak to mne neskutecne stve, mnohokrat uz mi smazalo veskerou historii, sice rad mam prazdnou i slozku kos, ale chci to delat rucne ne v obdobi ale v potrebe kdy tomu nastane.
ale zatim nemam tak aktivni emailovy ucet pro komunikaci aby to bylo stejne jako ztrata fotoalb kdyz se rozbije ci smaze pevny disk.
mam alias, web nepouzivam ale vyhradne wlmail, ikonky pridali, jeste by mohli baerevne grupovat emailove zpravy, protoze ted to musim cist abych nasel nejakou zpravu coz vime ze v dnesni dobe uz ikonky jsou napomocne rychle orientaci textu, treba ikonky v OS uz jsou skoro bez napisu, a nebo i tady clanky na zive vedle maji tematicke obr. miniatury a nemusim cist cele titulky abych si zas otevrel diskuz k jistymu zaujmovemu clanku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 01. 2012 11:02

V posledních třech měsících mi z Hotmailu někdo samovolně odeslal zprávy na mé kontakty. někdo může namítnou, že mám měnit heslo....u Gmailu ho nemám změněno od začátku Gmailu a nic se takového nenstalo. Navíc nastavení zabezpeční, vlastně jakékoliv nastavení je nelogicky utopené, k nenalezení, nelze odstranit kontakty, které se mi tam nasomrují....prostě na Hotmail nic pozitivního. Blbec jsem na něj přešel a je teď těžké volit nový mail, když na tom mám prakticky vše....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
12. 01. 2012 10:02

Musím ocenit, že Źivě označilo článek komentářem "Tento článek je publikován v rámci parnerské sekce Microsoft TechNet. Autorem je odborník na danou problematiku přímo z Microsoftu." Snad to tak bude i do budoucna, thumbs up! ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
12. 01. 2012 09:47

Podporuje už konečně Hotmail i zadání českého mobilu, pokud chci účet trochu víc zabezpečit nebo jsme pořád druhořadá země?
Oproti Gmail (plovoucí kod v Google Authenticator) jsou v tomhle 100let za opicemi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
12. 01. 2012 09:05

1. Přehledná doporučená pošta díky plánovanému úklidu
- až vám to uklidí něco co budete potom hledat, jistě tu funkci oceníte... to si zase budete nadávat 100x do těch zvířat co se pasou v poli a nejsou to lvi. 2. Automatické mazání starých zpráv
-podotknu že většina funkcí, které má Hotmail oproti konkurenci je určena na likvidaci SPAMU. To proto že SPAM filtr se chová dost nevyzpytatelně... většinou mí sklony vyhazovat to co nutně potřebujete.3. Odhlášení jedním kliknutím
- škoda že to autor článku skutečně nezkusil.. z 20 pokusů funguje jeden5. Rychlé zasílání fotogalerií a celých alb
-bez Skydrive si neškrtnete6. Přílohy na SkyDrive
- to samé jako 5 akorát tomu říkáme jinak7. Chytré zpracování zpráv pomocí Rýchlých akcí
- kdo to zkusil za chvíli nadává, že se mu tam pořád něco cpe.8. Rychlá práce se složkami
- Tak to je skutečně pokrok... obdoba tohoto je v Gmailu už asi 5 let.9. Hotmail pro Android
. než něci naoášu... Android nemá nic jako Push notofikace. Push notifikace má iOS v iPhone a iPadu. Android pokud to nevíte má proste Notifikace. To proto, že na informace o nové poště nemusí používat servery Applu ani jiné10. Aliasy ve službě Hotmail
Hezké, ale pro hodně lidí matoucí. To už jsou lepší ty Googlovské jména s tečkou a bez tečky.Je hezké, že články pro Živě píše přímo PR oddělení MS. A teď subjektivně.
Než jsem našel v Hotmailu kontakty, málem jsem zešedivěl. Prostředí je hnusné a připomíná Squirel mail před 10 lety. Má snad i stejný skin.
Služba je to spolehlivá. Když jsem zvažoval její použití jen dvakrát v týdnu nefungovala.
Podobně spolehlivé jsou služby s tím spjaté. Zrovna nedávno 365 Office předvedli jak si to 365 představuje MS.
Pokud porovnám Hotmail a třeba Gmail (nabízí se to) tak ten první vypadá jako před 10 lety, je pomalý a občas krajně nevyzpytatelný. Nejde pořádně ovládat na tabletu pokud používám webové rozhraní.
Gamil naopak je rychlý, moderní vzhled, podporuje svou konstrukcí, ovládání prsty i na tabletech přímo na webu. Spolehlivě funguje za posledních X let jen několik krátkých výpadků.
Navíc k němu lze připojit vlastní domény (několik). A to vše zdarma.
Škoda že na Screenshotech hotmailu není vidět ta citlivě vložená reklama v podobě baneru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
12. 01. 2012 00:48

Hmm, no až bude hotmail umět IMAP, tak ho teprve možná budu milovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (25)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor