Honza Honza
22. 8. 2022 • 15:55

Neprosto nechápu, proč v papiňáku pořád vaří tak relativně málo lidí. Úspora energie je minimálě 2/3 (díky jak podstatnému zkrácení doby vaření, tak nižší energii na udržování teploty v hrnci). Vaříme doma v papiňáku úplně všechno snad kromě vajíček a vody na čaj, a máme jich celkem pět. Taky některé moderní papiňáky mají bezpečnostní pojistky, které z principu nemůžou selhat - ty moje mají takové okénko na boku pokličky, do kterého se v případě nezvládnutého přetlaku vychlípí těsnění - to se nemůže ucpat, jako kdysi v těch hliníkových.

Názor byl 1× upraven, naposled 22. 8. 2022 15:55

Jan K
22. 8. 2022 • 12:51

Kamarád z Francie, který tu již léta žije, pořád nechápe jednu věc: proč se mu lidi tak přiblble smějí, když mluví o vaření v papiňáku?
Poradil jsem mu, že by se měl naučit české slovo "papiňák", páč to francouzské "kokot minyt" tady není úplně cajk....

Určitě si přečtěte

Články odjinud