Dejte jí z lásky notebook

Naše drahé polovičky si čas od času žádají obdarování. Co místo tradičních darů věnovat něco lepšího, třeba hezký kus výpočetní techniky?

Na každém kroku dnes uvidíte srdíčka, v obchodech speciální nabídky pro zamilované, v rádiích budou hrát samé ploužáky a ze všech stran vám bude připomínáno, že dnes je svátek zamilovaných. A tak jsme si říkali, že by vám určitě bylo líto, kdybychom vás na Živě.cz valentýnského šílenství ušetřili. Tak dobrá, neušetříme.

Následující tipy ale neberte čistě jako valentýnské, je to zkrátka průvodce nákupem notebooku pro ženy, které nepoužívají počítač při každodenní práci a ve výpočetní technice se moc nevyznají.  Zároveň se seznámíte s neobvyklými kousky techniky, které výrobci designem předurčili pouze našim drahým polovičkám.

1. Vzhled na prvním místě

Jistě víte, čím dámy nejraději přispějí při volbě nového automobilu, lednice nebo mobilního telefonu. Ano, je to výběr barvy, a pokud se vám doma nápadně množí elektronika či jiné vybavení v jednom zářivém do očí bijícím odstínu, měli byste se mít na pozoru. Zároveň vám to ale může napovědět, kterým směrem se vydat a po jakém notebooku sáhnout.

aohh1.jpg aohh2.jpg LenovoPurpleHero.jpg
Pokud volíte podle její oblíbené barvy, porozhlédněte se třeba mezi Acer Aspire One Happy nebo zkuste novinku od Lenova: IdeaPad Z360 v uklidňujícím fialkovém odstínu

Neberte ohledy na konfiguraci, ve všech netboocích je „nějaký ten Atom“ a v těch větších zase něco jiného, i paměti bude určitě dost, „vždyť je přece tak krásný!“ Design je základ a u spousty výrobců můžete volit z celé duhové škály barev. Z netbooků se podívejte třeba na Acer a jeho řadu Aspire One Happy. Limetkově zelená, sladce růžová nebo levandulově fialová, takové barvy se snad ani nedají vyjádřit hexadecimálním kódem... Ale ženy je mohou zbožňovat. Zaostřit můžete také na novinku od Lenova, IdeaPad Z360, který už spadá do kategorie menších 13" notebooků, takže můžete počítat i s vyšším výkonem.

Lenovo IdeaPad S10-3s
Lenovo IdeaPad S10-3s jde ještě dál a do designu přidává pestrý květinový vzor

Nemusíte se spokojit jen s odlišnou barvou, můžete mít přenosný počítač s celým originálním potiskem. Takový kousek najdete například u Lenova v podobě modelu IdeaPad S10-3s. Ruku na srdce – kde jinde seženete za devět tisíc tolik parády?

2. Neničte jí záda

Není-li vaše slečna či paní žádné ořezávátko, zvládne s sebou určitě nosit i větší a vybavenější stroj, na kterém ocení především pohodlnost práce s větší klávesnicí a výš položeným displejem. Netbook je na cestách fajn, ale dnešní zvyk používat přenosný počítač vždy a všude lidi mění a postupem času degenerativně ohýbá směrem vpřed. U pánů je to často jedno, ale dámám musíme dopřát jen to nejlepší.

sonyE.jpg vostro1.jpg
Nemáte-li doma žádnou křehulku, dopřejte jí pořádný velký stroj i méně bolavá záda po dlouhé práci

Najít notebook větších rozměrů s ženskými rysy je složité, ne však nemožné. Podívejte se u výrobců jako je Dell nebo Sony, kteří ví jak na to a v jejichž nabídce se hned několik zajímavých modelů najde. Na prvním místě bude řada E od Sony, kde koupíte za cenu kolem 21 tisíc 14" notebooky vybavené procesory Intel Core i3… tedy vlastně modrý, zelený, růžový nebo bílý. U Dellu je pár zajímavých kousků v řadě Vostro, ale tam už se nejedná o ryze dámské zařízení, takže si dejte pozor, abyste pak své drahé polovičce nezáviděli a nedocházelo tak k obtěžujícím rozepřím.

3. Připravte notebook tak. jak to má ráda

Co je pro ženu nejhorší, dostane-li od svého milého nový kus elektroniky? Často neví co s ním. Pokud už jste obětovali nemálo peněz, abyste jí udělali radost, dotáhněte to do konce a dejte si tu práci, aby všechno vypadalo jako dřív. Dodržte rozmístění ikon, pozadí plochy a nezapomeňte překopírovat veškerá důležitá data.

perif1.jpg perif2.jpg perif3.jpg
Zajímavé doplňky (nejen) k notebookům nabízí Logitech v sadě Pink Balance a aby mohla partnerka notebook přenášet, hodil by se asi i batoh – například stylový Hama Notebook Backpack

Když pořizujete notebook, nemělo by se stát, že vám k němu budou scházet periferie. Že už partnerka nějakou myš má? Ta se ale k novému notebooku nemusí hodit. Příslušenství musí být sladěné, proto se rovnou během nákupu přenosného počítače mrkněte po stylových doplňcích.

A co když už notebook má?

Nezoufejte, na každou otázku existuje odpověď a i nudný notebook určený do firemního segmentu můžete ozvláštnit. Pomůže vám v tom trocha fantazie, ale nesmí chybět alespoň minimální zručnost.

Nálepka na notebook
Zkrášlit notebook nálepkou není nic složitého a vyjde to levněji než pořizování nového počítače (zdroj: SkinBook.cz)

Když se o barevné šasi nepostaral výrobce, musíte si poradit nálepkou, která má proti originálnímu potisku dokonce několik výhod. Tou první je, že když se vám přestane líbit, prostě ji sundáte a máte zpátky svůj starý notebook. Tou druhou je, že si můžete vybrat z nepřeberného množství motivů nebo si dokonce vymyslet vlastní. Nálepku vám vyrobí třeba SkinBook.cz nebo SkinZone.cz.

Možností jak svou lásku potěšit je mnoho, ale na Den svatého Valentýna hezkým notebookem či netbookem určitě neurazíte. Jen vás to vyjde trochu dráž než kytka.

Diskuze (21) Další článek: Nejlepší přenositelný program pro úpravu fotografií

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,