Wi-Fi | Router | TP-Link

Deco X90 je nejrychlejší Wi-Fi mesh router od TP-Linku. Ohromující je i cena

Rodinu meshových systémů Deco teď TP-Link doplnil o novinku jménem X90. Jde o třípásmový Wi-Fi router kategorie AX6600, který bude k dostání samostatně, nebo v sadě dvou kusů, které lze provázat kabelem i bezdrátově.

Uvnitř každé jednotky najdeme 1,5GHz čtyřjádrový procesor, karty s podporou Wi-Fi 6 a šest antén. Zařízení pracuje v pásmech 2,4 GHz (propustnost až 574 Mb/s) a na dvou 5GHz rádiích (1201 Mb/s a 4804 MB/s). Jednu z pětigigahertzových sítí lze využít právě pro připojení druhého uzlu.

Potěší, že na zádech najdeme i 2,5Gb/s ethernetový konektor, ale zároveň zklame, že klasický 1Gb/s je pouze jeden. Kdo by tak chtěl kabelem připojit více statických zařízení, bude potřebovat ještě switch. Síť lze spravovat pomocí webové administrace nebo mobilní aplikace.

Součástí softwaru je i služba HomeShield, která se stará o QoS, rodičovskou kontrolu a ochranu sítě, avšak pokročilé analýzy, statistiky a štíty jsou placenou funkcí, která stojí 6 dolarů měsíčně nebo 55 dolarů ročně.

TP-Link Deco X90 již najdeme v českých obchodech. Samostatný router stojí 9000 Kč, doporučená cena sady dvou kusů je okolo 17 000 Kč.

Diskuze (19) Další článek: Chrome OS po deseti letech. Urazil dlouhou cestu, přesto tápe

Témata článku: , , , , , , , , , ,