Databáze podporované Javou - SilverStream

SilverStream Application Server, napsaný v jazyku Java, je určen pro zpracovávání mnoha transakcí denně.
A budou ji mít rádi především příznivci tenkých klientů a tlustých databází a serverů.Hlavní ideou platformy SilverStream je možnost jednoduchého přístupu do databáze, práce s nestrukturovanými daty, řízení pracovních toků a komunikace. SilverStream pro tyto základní myšlenky nabízí integrované vývojové prostředí, které je založeno na technologii Java, která mimochodem kupodivu zřejmě opravdu dostane osvědčení ISO.

Jádrem platformy je SilverStream Application Server, který je navržen pro spolehlivé zpracovávání velkého množství transakcí denně. Je to aplikační server střední vrstvy, a je napsán v jazyku Java. Zajišťuje propojení do databází, zpracování transakcí, zabezpečení (podpora SSL 3.0 a RSA), klientská přihlášení (identifikace NT User List, SilverStream user list, X.509), agenty, elektronickou poštu, natahování fulltextových souborů, ohlídání verzí a dynamické generování HTML.

Vývojovým nástrojem pro tuto platformu je SilverStream Designer, který je opět napsán v jazyku Java. SilverStream Designer obsahuje oddělené vývojové prostředky pro modifikaci databází, formulářů, pohledů, webových stránek, agentů, zabezpečení a dalších prvků. Na rozdíl od některých jiných softwarových balíků je SilverStream Designer těsně propojen se serverovou částí.

SilverStream podporuje databáze Oracle, Informix, Sybase, Microsoft SQL Server a Sybase SQL Anywhere 1.0. Podpora těchto databází byla testována a certifikována. Podpora dalších databází bude přidána.

SilverStream rovněž podporuje přístup k databázím a dědickým skladům dat přes rozhraní JDBC. Uživatelé mohou také využít rozhraní JDBC pro jakoukoliv databázi, která je kompatibilní s ODBC.

Velké naděje s otazníkem i vykřičníkem

Produktu SilverStream dávají velkou naději jak marketingové firmy Forrester Research a Gartner Group, tak americké odborné časopisy. Další osud produktu i firmy SilverStream však může mít také poněkud dramatickou podobu, protože jeho vznik měl rovněž pikantní nádech – firmu SilverStream totiž založili David Litwack a David Skok. Právě David Litwack založil Powersoft, a je duchovním otcem produktu PowerBuilder, který dnes patří Sybase, která zase koupila Powersoft...a která si tento úskok nemusí nechat líbit, zvláště když se může jednat o únik duchovního vlastnictví...Jestliže se tedy dozvíme o probíhajícím soudním sporu, bude to signál "ihned koupit a začít používat", protože Sybase se bude cítit dobrým produktem ohrožena! Málokdy se stává, že by dobrý produkt nějaká firma zadusila. Právě u softwaru se spíše jedná o zakoupení firmy...

Váš názor Další článek: Lotus Organizer konečně podporuje PalmPilota

Témata článku: , , , , , ,