Data pod zámkem. Test externího SSD WD G-Technology ArmorLock

Společnost WD přichází s odolným SSD s novou bezpečnostní platformu ArmorLock Security pro mimořádně robustní, ale přitom snadno použitelné zabezpečení dat.

Plusy

  • Vysoké rychlosti
  • Mimořádně robustní zabezpečení
  • Snadné odemykání bez hesla
  • Odolné proveden

Minusy

  • Vysoká cena
  • Větší rozměry
8,7
Hodnocení

Finančníci, novináři, architekti, vývojáři, úředníci a další zástupci nejrůznějších profesí potřebují přenášet svá data nejen rychle a pohodlně, ale také bezpečně, aby se nedostala do nepovolaných rukou. Zajistit to má nová platforma ArmorLock Security, která využívá biometrické a jiné moderní typy zabezpečení mobilních platforem, což znamená, že získáte přístup ke svým datům až po rozpoznání obličeje či přečtení otisku prstu vaším telefonem. Díky tomu není zapotřebí používat žádné heslo.

Robustní provedení

Prvním diskem, který tuto platformu využívá, je nové externí 2TB NVMe SSD WD G-Technology ArmorLock. Je mírně větší a silnější než mobilní telefon a po stranách i rozích opatřeno tvrdou gumou. Na velkých plochách jsou ventilační otvory, přes které prosvítá vnitřní kovový chladič.

Disk je díky robustnímu provedení a nepohyblivým částem mimořádně odolný – chlubí se krytím proti prachu a vodě IP67, přežije pád z až třímetrové výšky a zatížení hmotností až 450 kg, takže si můžete být jisti, že o svá data nepřijdete. Na těle má jeden USB-C konektor a poblíž pak dvě LED indikující zamčení (oranžová) či odemčení (bílá) disku. V přední částí nechybí ještě malá bílá LED indikující činnost disku.

f99b760e-cf9d-4245-8b4a-6ba9036ea56a

Když SSD připojíte k počítači, detekuje jej, rozsvítí se oranžová LED a to je vše. Abyste se dostali ke svým datům, je zapotřebí na telefonu s Androidem či iOS, anebo zatím jen na počítači s MacOS spustit aplikaci ArmorLock a přihlásit se otiskem prstu. Rázem se v počítači objeví nový disk a můžete s ním začít pracovat. Počítač nemusí být připojený k internetu, ani na něm nemusíte mít nainstalovaný žádný software. Aplikace ArmorLock s SSD komunikuje pomocí zašifrovaného Bluetooth připojení, telefon je s SSD pevně spárován.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Google letos slaví 15 let v Česku. Podívejte se, co jsme na něm hledali v roce 2006

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,