Dance Studio: Jednoúčelový tanečník

Recenze programu Metacreation Dance Studio na vytváření tanečních kreací k přehrávané hudbě.
Marek Prchal: Kalifornská společnost MetaCreations je pro mne svatá firma, její produkty ve mně vždy vyvolávaly ohromení a dlouhotrvající euforii. Nikdy nezapomenu, jak jsem si před dvěma lety poprvé nainstaloval Kai’s Power Tools a doslova jsem zíral, když jsem zapnul Spheroid Designer. Najednou mi Photoshop někam zmizel a přede mnou se rozvinula výroba kouliček. Myslel jsem, že halucinuji.

Programy … u benzínek
Před rokem udělali MetaCreations geniální marketingový krok. Svoji nabídku zaměřenou na grafiky a designery obohatili i o relativně levné produkty se skutečně intuitivním ovládáním a těmi zahrnuli supermarkety, obchody s hrami, dokonce snad i benzínové pumpy… Kai’s Power Goo měl snad každý, včetně mne.

Dance Studio je z podobného těsta
Dance Studio je podobný produkt jako PowerGoo – jednoúčelová hračka s ještě úchvatnějším rozhraním než PowerGoo, a je audiovizuální! O co jde? Máte k dispozici několik „characters“ – postaviček modelovaných ve 3D – a můžete s nimi dělat prostřednictvím klávesnice všechny možné pohyby. Jako se kdysi fasovaly přelepky na českou klávesnici, nafasujete přelepky s různými baletními obraty a nalepíte si je na svůj keyboard.

Vyberete jedno z uchvacujících prostředí – to můžete samozřejmě modifikovat. Jak jsem se v úvodu zmínil, program je audiovizuální. Tedy je k němu přibalen softwarový produkt Mixman Special Edition, což je takové udělátko na mixování a aranžování hudebních stylů. Když zvládnete všechny popsané kroky, nastává neuvěřitelná věc: oživení.

Živý jako tanečník
Jako malý jsem věřil, že v televizi žijí opravdové panáčkové a panenky. Dance Studio tuto atmosféru věrně evokuje. Je jako živé. Ovšem už v úvodu jsem naznačil jednoúčelovost tohoto produktu, a tím musím zase skončit. Taneční kreace za vaší režie podbarvené vybranou hudbou jsou sice fascinující, ale to je také vše, co program nabízí.

Ovšem programátoři z kalifornských MetaTools si opět získali moje srdce a vždy, když zapnu Dance Studio, jsem přenesen do jiného, krásnějšího a éteričtějšího světa.

program pro tvorbu tancujících postaviček
MetaCreations
Dance Studio
Zdroj: Quentin, Praha
Telefon: 02–33 35 55 85
Cena: 1 596 Kč vč. DPH
Parametry: Dobrá animace tanečních kreací v různém prostředí s možností vlastního hudebního doprovodu.
Zdroj: Computer
Váš názor Další článek: Servery Siemens v souhvězdí Orion

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,