Facebook | Fintech

Další způsob, jak si poslat peníze. Facebook pay umožní platby přímo v konverzaci na Messengeru

Facebook představil vlastní platební službu Facebook Pay, která je jeho dalším pokusem stát se platebním prostředkem pro masy. Rozdíl proti konkurenčním službám je ten, že nejde o klasické bezkontaktní platby, ale pouze o platby online. 

Facebook Pay je součástí aplikací Facebook a Messenger, brzy se objeví i v WhatsApp a Instagramu. Službu půjde využít k nakupování v rámci těchto aplikací, ale také ke snadnému posílání peněz mezi přáteli. Výhodou proti jiným službám je, že do Facebook Pay navíc půjde kromě platební karty připojit také účet PayPal.

Ze zaměření Facebook Pay je vidět, že služba přímo cílí proti Apple Pay Cash, které Apple u zpráv iMessage rovněž používá k snadnému placení mezi přáteli. Bohužel stejné je i omezení regionu. Facebook Pay je totiž zatím funkční pouze v USA, ovšem Facebook slibuje brzkou expanzi do dalších zemí. Časem se tedy může dostat i k nám.

Zajímavé je, že Facebook Pay není prvním krokem firmy k zjednodušení plateb. Už na jaře představila kryptoměnu Libra, která má mít stejný účel, pouze se čeká na její finální spuštění, ke kterému dojde v roce 2020. Facebook navíc striktně dodává, že Facebook Pay a Libra jsou naprosto oddělené projekty, které poběží paralelně, takže si v budoucnu uživatel bude moci vybrat, skrze kterou zaplatí.

Zdroj: Facebook Pay

Diskuze (1) Další článek: Notebookové procesory AMD Ryzen 4000 dostanou pravděpodobně mnohem výkonnější integrované grafiky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,