Sociální sítě | Instagram

Další vykrádačka: Instagram zkouší funkci upozornění na screenshot z Příběhu

Udělali jste někdy tajně screenshot něčího Příběhu na Instagramu a přemýšleli, zda to dotyčný zjistí? Odpověď zní: doteď o tom nevěděl, ale brzy nejspíš bude. Instagram začal testovat novou funkci, která přesně tuto informaci poskytne. Stejně jako celé Příběhy nebo obličejové filtry je to další z funkcí, kterou Instagram kopíruje z konkurenčního Snapchatu.

Začali si toho všímat uživatelé po celém světě. Když udělali screenshot Příběhu, služba jim začala ukazovat upozornění „Příště, až uděláte screenshot, dotyčný o tom bude vědět“. Ve výpisu zhlédnutí Příběhu pak uživatelé najdou, kdo si screenshot udělal. Vedle standardních ikonek k tomu přibude nová ve tvaru kamery.

Je třeba zmínit, že když uživateli někdo udělá screenshot Příběhu, žádné upozornění mu nepřijde. Informace bude k dohledání jen mezi výpisy. Pokud tedy člověk nebude zkoumat podrobnosti, stejně se o tom nedozví.

Instagram serveru TechCrunch potvrdil, že test skutečně provádí. Řekl k tomu obvyklou věc, že se neustále snaží hledat cesty, jak lidem zpříjemnit zážitek a lépe se přátelit s kamarády. Zmínil také, že služba ještě není stoprocentně rozhodnutá, že novinku skutečně uvede reálného do provozu. Zatím testuje, jak ovlivní aktivitu uživatelů – například jestli tato funkce povede k tomu, že někteří lidé začnou Příběhy používat méně.

Jedná se nicméně o další novinku, kterou Instagram „krade“ ze Snapchatu. A je otázkou, zda ji lidé skutečně chtějí – Příběhy na Instagramu mnoho uživatelů oceňovalo právě proto, že na screenshoty neupozorňovaly. To by teď skončilo.

Diskuze (1) Další článek: Amazon spouští vlastní dovážkovou platformu SWA, bude konkurovat přímo UPS a FedExu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,