Další verze viru Netsky opět útočí

Dnes se poprvé na internetu objevil nový vir z početné rodiny Netsky, tentokrát je to Netsky.V. Nový červ používá známou bezpečnostní chybu Internet Exploreru spojenou se zacházením s XML dokumenty. Uživatelé tak vůbec nemusí otevírat přílohu a přesto mohou být infikováni pouhým přečtením nakaženého mailu.

Naštěstí se jedná o poměrně vzácný virus, který se zatím příliš nerozšířil a antivirové firmy ho řadí do kategorie méně nebezpečných. Předchozí Netsky.Q byl mnohem více rozšířený a také se mohl spustit pouhým přečtením mailu. Mail infikovaný červem Netsky.Q poznáte podle těla např. „Converting message. Please wait...“, „The processing of this message can take a few minutes...“ a podobné. Virus se šíří na další emaily nalezené v infikovaném počítači.

Stejně jako předchozí verze je Netsky.V naprogramován na DoS (Denial of Service) útok na stránky s warezem (www.cracks.am, www.emule.de, www.kazaa.com, www.freemule.net a www.keygen.us), který proběhne od 22. do 29.dubna. Minulé útoky byly poměrně úspěšné, když většina zmíněných stránek přestala fungovat, nebo se přemístila na náhradní adresu.

Další informace: Symantec, F-Secure

Diskuze (4) Další článek: Finanční výsledky AMD: další čtvrtletí v zisku

Témata článku: , , , , , ,