Další verze AutoCADu

Někteří tvrdí, že už bylo načase, ale nikdo to popravdě nečekal tak brzy. Autodesk z naprostého utajení uvolnil informace o nové verzi AutoCADu.
Někteří tvrdí, že už bylo načase, ale nikdo to popravdě nečekal tak brzy. Autodesk z naprostého utajení uvolnil informace o nové verzi AutoCADu.

První informace jsou víceméně kusé, na podrobnější si budeme muset ještě chvíli počkat. Nový AutoCAD nese označení 2000i, jeho krycí jméno je Banff, a je určen pro platformy Windows 95/98, Windows 2000 a Windows NT4 a je kompatibilní s MS-Office 2000.

Ičková verze je plně kompatibilní s Windows 2000, předchozí AutoCAD s tímto operačním systémem sice fungoval, ale nebyl oficiálně podporován. DWG výkresy i nadstavbové aplikace jsou zpětně kompatibilní, to první je jistě nutnost, to druhé potěší všechny uživatele současných nadstaveb.

AutoCAD 2000i lépe podporuje víceprocesorové systémy než AutoCAD 2000, a poprvé na evropském kontinentu také nevyžaduje hardwarový klíč. Mezi důležitá vylepšení patří jistě nástroje pro publikování na webu nebo internetová komunikace mezi členy týmu (e-Transmitt, NetMeeting…).

Jenže to není všechno, spolu s uvedením AutoCADu 2000i má být uvedeno ještě 8(!) dalších produktů, AutoCAD LT2000i, Map 2000i, Mechanical 2000i, Mechanical Desktop R5, Architectural Desktop R2i, Land Development Desktop R2i, CAD Overlay 2000i a Inventor R3.

Další podrobnější informace o nové verzi AutoCADu, která má být ve své anglické verzi uvedena 10. července, naleznete na stránkách CAD Studia. Stejně tak budou v průběhu nejbližších dnů či týdnů uvedeny informace o cenách, možnostech upgrade i podrobnější informace o samotném produktu.

Váš názor Další článek: Česká MP3 scéna opět posílila

Témata článku: , , , , ,