Tiskárny | Canon

Další oběť polovodičové krize. Nejsou čipy, Canon proto bude vyrábět tiskové tonery bez nich

Kvůli nedostatkové výrobě polovodičů už možná čekáte na nové auto nebo grafickou kartu. Canon upozorňuje, že krize postihla i produkci spotřebních materiálů. Japonská společnost se proto rozhodla dočasně vyrábět tonery do tiskáren bez čipů.

Vzhledem k přetrvávajícímu celosvětovému nedostatku polovodičových součástek se společnost Canon v současné době potýká s problémy při zajišťování specifických elektronických součástek, které jsou používány ve spotřebních produktech pro multifunkční tiskárny (MFP). Tyto součásti provádějí takové funkce, jako je detekce zbývajícího množství toneru,“ uvádí na webu.

Není jasné, jak dlouho bude Canon muset bezčipové tonery vyrábět. Firma však uvádí, že to pro uživatele může znamenat snížený komfort. Tiskárny sice poběží dál, ale bez detekování kapacity toneru si tiskárna bude myslet, že už je náplň prázdná či nefunkční. Uživatel tak bude muset dialog ručně potvrdit.

Postiženo bude několik desítek multifunkčních modelů řady imageRunner, tedy tiskáren určených do velkých podniků, kde je i největší spotřeba náplní. U modelů do domácností nebo malých kanceláří zatím Canon takové opatření nechystá.

Polovodičová krize – a několik probíhajících soudních sporů – by ale mohly přimět výrobce ke změně politiky. Nejen Canon byl obviněn z toho, že když v tiskárně dojde žlutá, není možné tisknout ani černobíle. Nebo že s prázdnou cartridgí nelze ani skenovat. Případně, že se výrobci všemožně snaží zabránit používání neoficiálních náplní. Za tím vším můžeme hledat čipy.

via Neowin

Diskuze (12) Další článek: Dva roky s covidem. Jak se pandemie podepsala na světě IT

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,