Notebooky | AMD | Procesory

Další nové procesory od AMD: Ryzeny Pro 4000 cílí na firemní notebooky

Společnost AMD rozšířila nabídku mobilních procesorů Ryzen 4000 o novou řadu Pro, která je zacílena na podnikové nasazení, typicky ve firemních noteboocích, které vyžadují některé funkce navíc.

Celkem se jedná o tři modely – čtyřjádrový AMD Ryzen 3 PRO 4450U s frekvencí až 3,7 GHz, šestijádrový AMD Ryzen 5 PRO 4650U už má maximální turbo na 4 GHz a nejvyšší model v podobě osmijádra AMD Ryzen 7 PRO 4750U se pyšní i nejvyšší turbo frekvencí 4,1 GHz.

Snímek obrazovky 2020-05-11 v 14.04.03.jpg

Všechny čipy jsou postavené na 7nm architektuře Zen 2, mají nízké TDP 15 W a obsahují integrovanou grafiku Vega 7, která se mírně liší výkonem kvůli odlišnému počtu jader.

Pro firemní zákazníky tyto procesory nabízí vylepšení z pohledu bezpečnosti, například technologie AMD Memory Guard s šifrováním dat v paměti a stránkovacím souboru při hibernovaném stavu nebo Secure čip. Důležitá je i rozšířená možnost správy na dálku, což je potřeba při instalování či reinstalaci menšího i většího počtu zařízení.

Oproti standardním čipům navíc AMD zajišťuje dostupnost čipů pro následující dva roky ve stejné formě a s případnými softwarovými aktualizacemi.

Prvních firemních notebooků s těmito čipy se dočkáme od výrobce Lenovo, který bude mít modely ThinkPad řady 14, T14s, X13, a L14/L15. Výdrž notebooků se dle AMD může dostat až na 20 hodin.

Diskuze (4) Další článek: Prohlížeče postavené na Chromiu budou připraveny na dvoudisplejové počítače. Díky Microsoftu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,