Další internetový optimalizátor na modely

Nový optimalizátor 3D CAD modelů společnosti Parallel Graphics ale pracuje opačně, než byste možná čekali.
Nový optimalizátor 3D CAD modelů společnosti Parallel Graphics ale pracuje opačně, než byste možná čekali. Neprovádí optimalizaci 3D modelů a jejich zasílání zpět jen s využitím Internetu coby komunikačního kanálu, naopak optimalizuje modely pro následné použití na Internetu.

Množství společností má dnes k dispozic poměrně bohatou zásobárnu svých produktů v podobě trojrozměrných CADových dat, modelů a řeší jen problém, jak svá data přenést na Internet a zde je prezentovat. Internet Model Optimizer (IMO) nabízí uživatelům velmi rychlé vyrendrování vybraných modelů díky polygonálnímu zjednodušení, optimalizačních režimů je několik a lze si mezi nimi vybrat podle potřeby – podle kvality i podle typu práce, od dávkového zpracování po čistě manuální režim. Užitečná je i možnost optimalizovat jen vybrané části modelu, provádět jeho editace (vrcholy, hrany nebo plochy) nebo publikování upravených modelů na webu.

Pomocí IMO lze vyvářet nejrůznější katalogy a prezentace, ale i školící materiály třeba pro nové zaměstnance. Výsledkem optimalizace je model s podle potřeby vyváženým poměrem mezi kvalitou zobrazení a rychlostí renderingu. Přitom pro běh programu stačí jen obyčejný „kancelářský“ počítač, žádná pracovní stanice.

Váš názor Další článek: PS/2 klávesnice k Palmům z Čech

Témata článku: , , , , , , , , , , ,