Další gigabitový přepínač

Tentokrát od společnosti Compaq ve dvou verzích – Compaq 5411 a Compaq 5422 Enterprise Gigabit...
Tentokrát od společnosti Compaq ve dvou verzích – Compaq 5411 a Compaq 5422 Enterprise Gigabit Switch. Přepínače mají v sobě integrované nejnovější technologie přepínaní na třetí vrstvě a směrování IP, které nabízí v budoucnosti další zvyšování výkonu sítě, zabudována je taky podpora konfigurace prostřednictvím webového prohlížeče a podpora programu Insight Manager (CIM), který je určen na řízení serverů a pracovních stanic. V ceně přepínačů je management Compaq Networking Software (CNMS). Větší verze přepínače 5422 obsahuje 22 portů z toho šest portů 1000Base-SX nebo LX a šestnáct portů s automatickou detekcí rychlosti 10/100 Mb/s. Menší verze v standardní konfiguraci obsahuje tři porty 1000Base-SX nebo LX a osm portů 10/100Base-T.

Oba přepínače umožňují připojení redundantního zdroje. Cena přepínače 5422 se pohybuje kolem 23 tisíc dolarů a u modelu 5411 je to 18 tisíc dolarů, v porovnání s konkurencí je cena jenom málo odlišná a protože se jedná o absolutní novinku není možné říct, jestli je rozdíl tisíc dolarů natolik podstatný.

Společnost Compaq byla prakticky do konce března jednou z mála firem, která ještě neměla přepínačem s rychlostí 1000 Mb/s. Je velmi pravděpodobné, že každý z výrobců, kteří se budou chtít v příštích letech udržet na vedoucích příčkách na trhu s aktívními prvky, budou muset co nejrychleji přinést svoje řešení pro Gigabitový Ethernet.

Váš názor Další článek: Kompletní řešení Digitalu pro MS Exchange

Témata článku: , , , , , , ,