Windows 10 | October 2018 Update

Další chyby podzimních Windows 10! Deaktivuje administrátorské účty a rozbíjí přehrávání FLACu

Nový rok nezačíná pro Microsoft příliš vesele. Byly totiž objeveny další chyby podzimní aktualizace Windows 10. Jedna deaktivuje administrátorský účet a druhá způsobuje problémy s přehráváním FLACu. Byť nejsou chyby natolik zásadní, aby zabránily distribuci systému, má firma co opravovat.

Windows 10 mají v základu nastavený účet správce, který je ale deaktivovaný. Pokud jste si jej někdy aktivovali, při upgradu pravděpodobně dojde k tomu, že bude opět zrušen. Prozatímním řešením je tak mít více účtů s administrátorskými právy, abyste se chybě vyhnuli.

Microsoft chystá opravu této chyby ke konci ledna. Pokud jste již upgradovali a došlo k deaktivaci, můžete si účet znovu zapnout skrze Správa počítače – Místní uživatelé a skupiny – Uživatelé.

Druhá chyba se týká hudebního formátu FLAC. Jeho podpora nikdy nebyla v rámci systému nikterak skvělá a v rámci April Updatu Microsoft dokonce zrušil možnost hodnotit jednotlivé sklady a editovat meta-data. Nyní ale dochází k chybě, kdy se nezobrazují všechny informace o souborech a nativní přehrávače Groove i Windows Media Player přeskakují první minutu skladby, pokud je přehráváte z playlistu.

Oprava navíc zřejmě nepřijde nijak brzy. Microsoft ji vydal pouze pro Insidery v rámci testovací verze jarních Windows 10 a nevypadá to, že by ji vypustil i v rámci klasických měsíčních záplat.

Podzimní aktualizace Windows 10 se potýká s abnormálním počtem chyb. Zprvu byly dokonce natolik závažné, že byla o měsíc odložena automatická aktualizace skrze Windows Update.

Z těchto a podobných chyb si nedávno Google střílel ve své reklamě na Chromebooky:

Zdroj: MSPoweruser (1, 2)

Diskuze (99) Další článek: Raketa Starship: Nový snímek odhalil, že Musk vsadil na nerezovou ocel

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,