CZCOM se vrhá do e-komerce

Hradecká společnost CZCOM se připojila k řadě internetových poskytovatelů, kteří se vrhají do oblasti elektronického obchodu na Internetu. Zase o jednu možnost na výběr více.
Internetový obchod není nutné budovat od píky. Mnoho firem nabízí nejrůznější usnadnění a aplikace, na nichž je možné takový krám postavit. Jednou z nich je náš poskytovatel Internetu CZCOM. Celý produkt bude nabízen pod názvem Net-Business.

Tradičně je na výběr několik možností: obchod může být umístěn u zákazníka nebo na páteřní síti CZCOMu, může se jednat o prodej koncovým zákazníkům nebo jen distribuci.

Podobné služby už u nás nabízí několik poskytovatelů a zákazník si má z čeho vybírat. Nakonec vybudování virtuálního obchodu jistě nebude pro případného provozovatele tím největším oříškem. Dalekosáhlejší překážky vidím v nedostačeném legislativním zabezpečení, v u nás málo řešeném systému elektronických plateb.

Asi bude ještě nějaký čas trvat, než virtuální obchody naberou plný dech. Nicméně se ale dnes už hodně firem předhání s nejvýhodnějšími nabídkami. Vždyť oni nic neriskují, riskovat bude provozovatel – obchodník.

Váš názor Další článek: Tweak UI: výtečná nastavení pro Internet Explorer (VI.)

Témata článku: ,