Čtyři-nula-jedna… neslyšel jsem to už někde?

A na světě je Microsoft Internet Explorer 4.01, verze nula-nula přežila pár týdnů. Což o to,...
A na světě je Microsoft Internet Explorer 4.01, verze nula-nula přežila pár týdnů. Což o to, konkurenční Communicator stihl za srovnatelnou dobu pět mikroverzí, upřímně lituji jeho downloadaře za jejich telefonní účty.

Verzí 4.01 odpovídá Microsoft na několik výhrad k prvnímu vydání MSIE 4.0, o kterých se hodně hovořilo (zejména opět nalezené bezpečnostní díry), ale také o těch, o kterých se hovořilo méně – třeba o tom, jak ve Windows NT zůstává Explorer často záhadně viset v paměti, a také o občasných pádech programu, nefunkčnosti Search. Nejvýznamnější novinkou programu je podpora pro handicapované, jako jsou velká tlačítka, barevnosti pracovní plochy atd., což jsou vlastnosti, které byly přítomné ve verzi MSIE 3, ale do prvního vydání MSIE 4 je firma nevtělila.

Verze je samozřejmě ke stažení, přičemž je pozitivní, že nemusíte nic ručně zjišťovat, ale naleznete pouze stránku týkající se update prohlížeče, a applet na stránce si sám zjistí, co je nutné doinstalovat. Malý tip: použijte pro komunikaci zrcadlo na www.eu.microsoft.com/ie, přístup je z většiny českých míst rychlejší než na základní web v USA.

Váš názor Další článek: Netscape posiluje svou pozici

Témata článku: , , , , , , , ,