Operační systémy | Windows 11 | Windows Insider

Čtvrtá beta Windows 11 opět ladí vzhled a myslí na detaily

Insideři zapojení do Dev Channel mohou od včerejška stahovat Windows 11 Insider Preview Build 22000.100, již čtvrté testovací sestavení Jedenáctek. Microsoft v něm opravil přesně 60 nahlášených chyb, stále však můžete narazit na více než 20 známých nedostatků. Aktuální beta má i pár novinek.

V Redmondu ladili vzhled, aby byl konzistentnější napříč systémem.

  • Miniokno na hlavním panelu odkrývající schované ikonky aplikací už má zakulacené rohy, dříve byly hranaté. (Komu se změna neprojevila hned, měl by přepnout systémový motiv.)
  • Ikonka dotykové klávesnice vedle hodin je menší a lépe zapadne mezi ostatní.
  • Kalendář je možné šipkou dolů sbalit, aby zůstalo více vertikálního místa pro notifikace.
  • V oznamovacím centru se nad notifikacemi objevilo nové tlačítko pro nastavení Pomocníka pro lepší soustředění. Funkce je to ale stará, slouží k nastavení, které notifikace chcete dostávat a které mají dostat prioritu.
  • Pokud si nějaká aplikace na pozadí žádá pozornost, její ikonka v hlavním panelu nejdříve zabliká a poté ponese červený indikátor.

Microsoft opět ladil i Store, který má být pocitově rychlejší a dostal několik nových animací. Na ukázkovém videu je vidět i filmový katalog, ten nicméně není v Česku dostupný.

Vybraní uživatelé – nejen aktuálního sestavení – už mohou testovat i nové chatovací okno postavené na Microsoft Teams. Na hlavním panelu nahrazuje tlačítko Sejít se hned založené na Skypu, které již firma natlačila do Desítek. Integraci Teams ve Windows 11 se budeme věnovat ve zvláštním článku.

Diskuze (16) Další článek: Další velký výpadek internetu. Tentokrát je na vině správce DNS služeb Akamai

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,