Čtečka knih Amazon Kindle bude dostupná i u nás

Společnost Amazon, provozující snad největší internetový obchod na světě, už třetím rokem s úspěchem prodává zařízení s názvem Kindle. Je to čtečka digitalizovaných knih neboli tenká placka s velkým displejem na bázi elektronického inkoustu, malou klávesnicí a nějakou tou pamětí. Doposud byla dostupná jen americkým zákazníkům, nyní však Amazon oznámil prodej tohoto zařízení i v Evropě a Číně.

Knížky se do Kindle načítají přímo prostřednictvím internetu, konkrétně skrze mobilní 3G sítě. Platí se skrze Amazon a samozřejmě v dolarech, nabízené tituly jsou v angličtině. Cena zařízení je 259 dolarů + 15 dolarů za poštovné, tituly vyjdou nejčastěji na cca 13 dolarů.

Kindle.jpgKindle II.jpg

Kindle nabízí šestipalcový displej s elektronickým inkoustem, který nepotřebuje podsvícení a čte se prakticky stejně pohodlně jako běžný knižní tisk. Hmotnost zařízení je 290 gramů a do své paměti pojme až 1500 digitalizovaných knih. Vybírat je možné z 350 00 titulů knih, časopisů či novin – kompletní nabídku knih si můžete prohlédnout zde. Existuje i verze Kindle DX s devítipalcovým displejem, ta je však určena pouze pro americký trh

Kindle zaznamenává úspěch, který se dá připodobnit iPodu v kombinaci s iTunes Store. Lidé jsou ochotni platit za elektronickou podobu knih a jednoduchá praktická čtečka jim vyhovuje. Vize Amazonu o tom, že se Kindle rozšíří do celého světa a obchod bude obsahovat miliony titulů v různých světových jazycích, není utopická. Jsou to ale výhledy na roky dopředu.

Diskuze (26) Další článek: Umělecké skiny pro Google Chrome: Když zvítězí barevné šílenství

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,