Windows 10 | Anniversary Update | Creators Update

Creators Update se šíří pomalu, zatím je pouze na 72,5 % zařízeních s Windows 10

Analytická společnost AdDuplex opět zveřejnila statistiku používaných verzí Windows 10. Nejnovější Creators Update má zatím nainstalováno pouze 72,5 % uživatelů. Další aktualizace je navíc již za dveřmi, vychází 17. října.

Microsoft společně s Windows 10 přišel s novým systémem aktualizací, kdy vydává novou verzi systému přibližně každého půl roku a každý měsíc navíc vychází kumulativní záplaty. I přes enormní snahu firmy mít všechny počítače aktualizované se Windows tříští čím dál více.

cu.jpg
Zastoupení jednotlivých verzí Windows 10 (AdDuplex)

Částečně je to způsobeno nekompatibilitou nové verze se starším hardwarem, na některé počítače totiž Creators Update (CU) již nejde nainstalovat. Existují ale i tací uživatelé, kteří se instalaci aktualizací brání všemi možnými prostředky, čímž se vystavují potenciálnímu riziku a zpomalují šíření novinek napříč zařízeními. V potaz je nutno brát i to, že Microsoft měl ze začátku s aktualizací u některých uživatelů problémy a tak její šíření bylo několikrát pozastaveno.

Nastává tak pomalu situace, kdy sice velká část počítačů bude mít Windows 10, ale v různých verzích. První dvě verze Windows používají dohromady více jak 3 % uživatelů, Anniversary Update (AU), který je už více jak rok starý, dokonce 23,3 %. Data pochází z 20. září. Pro srovnání, AU měl přibližně měsíc před vydáním CU více jak 90% zastoupení, což se žádné další verzi pravděpodobně nepodaří.

S nástupem další velké verze se čísla ještě rozmělní, Microsoftí sen o jedněch aktuálních Windows tak zřejmě bohužel vezme za své.

I v dnešní době se ale stále najdou lidé, kteří používají Windows XP:

Diskuze (30) Další článek: Nadšenci vymontovali vnitřnosti Tesla Model S a sestavili extrémně rychlý elektromobil, překonali s ním rekordy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,