Creative Technology Blaster CD Studio

Mechaniku od firmy Creative Technology jsme obdrželi v sympatickém balení s názvem Blaster CD Studio. Součástí balení je CD labelling kit – software pro návrh a potisk CD na etikety a plastový rámeček k přesnému umístění etikety na disk.
Martin Sedlařík: Mechaniku od firmy Creative Technology jsme obdrželi v sympatickém balení s názvem Blaster CD Studio. Součástí balení je CD labelling kit – software pro návrh a potisk CD na etikety a plastový rámeček k přesnému umístění etikety na disk. Pomocí něj má každý možnost dát svým vypáleným diskům téměř profesionální vzhled. Příjemné je také, že balení obsahuje i deset médií CD-R a jedno CD-RW.

Přidaná hodnota se počítá
Mechanika se připojuje přes rozhraní EIDE a umožňuje osmirychlostní zápis CD-R, čtyřrychlostní zápis CD-RW a disky čte téměř ve všech formátech 32násobnou rychlostí. Při testech četla mechanika disky v průměru 27násobnou rychlostí s průměrnou přístupovou dobou 160 ms. Při zápisu se chovala velice stabilně a bez problémů si poradila se všemi (i neznačkovými) médii. Časy potřebné pro zápis 650 MB dat, včetně uzavírání disku a zápisu TOC, jsou uvedeny v tabulce. Příjemně překvapil velmi tichý chod, a to i při vysokých rychlostech čtení. Vytknout jí lze snad jen trochu horší přístupovou dobu a také čas potřebný k roztočení média.

Dodaný software Nero ve verzi 4.0 umožňuje díky dobře zpracovaným průvodcům vytvořit CD i úplným laikům. Při bližším seznámení najdete možnosti nastavení různých parametrů pro tvorbu běžných formátů CD. Pro zápis na přepisovatelná média je dodáván software Prassi abCD. Umožňuje pracovat s CD-RW disky jako s pevným diskem. Dodaný software sice není k dispozici v lokalizované verzi, ale obdržíte alespoň česky psanou uživatelskou příručku.

Mechanika během testu ničím nepřekvapila a důstojně splňovala parametry uvedené v dokumentaci. Pro zájemce, kteří mají zájem nejen spolehlivě a rychle vypalovat CD, ale záleží jim i na jejich vzhledu, je tato mechanika zajímavým řešením.

vypalovací/přepalovací mechanika
Creative Technology Blaster CD Studio
Zdroj: Actebis, Praha
Telefon: (02) 33 09 11 11
Cena: 10 400 Kč bez DPH
12 700 Kč vč. DPH
Záruka: 1 rok
Parametry: 32× čtení, 8× zápis, 4× přepis, výstup DA, software: Nero 4.0, Prassi abCD, LeBelle CD toolbox 1.5.1

Diskuze (3) Další článek: 3Com 56K Voice: cizinec z interního oddělení

Témata článku: , , , , , , , , , , ,