Creative Commons a Wikipedie [videopřednáška]

Komentovaná prezentace na téma využívání obsahu pod volnými licencemi, především Creative Commons. Wikipedie, Flickr…

Sdružení SPIR, jehož členy jsou prakticky všichni významnější provozovatelé českých webů, se už nevěnuje pouze internetové reklamě. Jednou z jeho posledních aktivit je vznik samoregulační obsahové komise, která v rámci SPIRu v současné době připravuje pravidla pro přebírání obsahu na internetu.

V úterý nad těmito pravidly proběhla další diskuze se zástupci médií, poznámky najdete na Médiáři. Protože jsem členem obsahové komise, na toto setkání jsem si připravil prezentaci, která s tématem trochu souvisí: volné licence a Creative Commons, pravidla pro použití obsahu, využití Wikipedie a dalších zdrojů.

Prezentace trochu jinak

O prezentaci projevilo zájem několik mých známých a followerů z Twitteru. Samotné snímky by ale možná moc neřekly, zkusil jsem to proto jinak. Prezentaci jsem si ještě jednou prošel, nahrál ji při tom a zvuk přidal do videa ke snímkům:

Samotnou prezentaci si pak můžete proklikat níže a na adrese prejdi.cz/CCaWikipedia stáhnout dokument se shrnutím a dalšími informacemi k využívání obsahu pod licencí Creative Commons.

Diskuze (7) Další článek: Google má plánky budov už i v desktopových mapách

Témata článku: , , , , , , , , , ,