Creative chystá zvukovku s FireWire

Co vymyslet nového do zvukové karty, když digitální výstup či dekódování Dolby Digital 5.1 je již samozřejmostí? A co takto rozhraní FireWire?
Připravovaná řada zvukových karet Sound Blaster Audigy by měla dále rozvinout úspěšný model zvukových karet Sound Blaster. V době loňského Invexu se řada rozrostla o verze 5.1 s dekódování Dolby Digital. Nyní přichází na trh další vylepšení a tím je výjimečný úkrok mimo dosavadní oblast rozvíjení zvukových vlastností. Slibována je celá řada dalších vylepšení, ale tou nejvýraznější je právě zabudování rozhraní FireWire.

Informace o nové kartě se objevily na více místech. Na jednom ruském webu je k vidění kompletní prezentace nových vlastností, jinde se objevily i další informace podporující přípravu této zvukové karty.

FireWire bude k dispozici nejen na samotné kartě, ale také na nové verzi Live! Drive, krabičce s konektory, co se zasouvá do volné 5,25palcové pozice. Na FireWire na zvukové kartě by měly navázat i další periférie, jako je Přenosný přehrávač DAP JukeBox, vypalovačka a podobně. Díky zabudování FireWire a tedy možnosti připojit digitální videokamery by již v základní dodávce programů měly být nástroje na editování videa.

Co zatím není příliš jasné, je přítomnost gameportu na zvukové kartě, vypadá to totiž, že gameport byl obětován kvůli FireWire. Zřejmě Creative předpokládá, že USB joysticky jsou již dostatečně zavedené a kdo bude chtít hrát hry, půjde již spíše do USB řešení.

Audigy by mělo být označení řady zvukových karet, bude tedy existovat platinová edice, verze pro hráče a podobně, ceny by se měly pohybovat okolo 99 až 199 dolarů. A termín uvedení? Prý už velmi brzy.

Diskuze (2) Další článek: Compaq předhoní Palm v příjmech

Témata článku: , , , , , , , ,