Cortana | Outlook

Cortana bude číst příchozí e-maily v mobilu. V Outlooku na Androidu a iOS

Samostatná aplikace Cortany je pro mobilní operační systémy již nějakou dobu dostupná, nyní to ale vypadá, že se chystá integrace asistentky i do samotných aplikací od Microsoftu. V rámci jeho oblíbeného e-mailového klienta Outlook by se měla starat například o čtení e-mailů v momentech, kdy budete řídit. Informoval o tom web The Verge.

Krom čtení e-mailů Cortana umožní na ně odpovídat, teoreticky tedy nebudete muset v některých případech aplikaci otevírat. Prozatím je integrace testována interně a teprve na základě zpětné vazby se rozhodne, zda se rozšíří i do plné verze.

Jednalo by se o další krok v postupném obsazování telefonů. Již nyní umí být Cortana na Androidu součástí zamykací obrazovky, nechybí ji propojení s počítačem a zvládne většinu funkcí jako její konkurence v podobě Alexy, Google Asistenta či Siri. Oproti prvním dvěma jmenovaným ale není obsažena v tolika příslušenstvích a zařízeních, Microsoft má tedy alespoň co se týče této stránky stále co dohánět.

Prozatím ale stále platí, že Cortana – stejně jako ostatní hlasoví asistenti – není oficiálně dostupná v České republice a nelze ji tak stáhnout z Obchodu Play či z App Store.

Cortana se objevila i v chytrém termostatu Glas:

Diskuze (3) Další článek: Jak spravovat hesla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,