Computex 2019

Computex 2020 v červnu nebude. Přesouvá se na konec září

Tchaj-wan se v aktuálních dnech dává jako příklad země, kde nejlépe zvládají boj s koronavirem. Současně je ale také místem, kde se pravidelně na počátku června koná významná počítačová výstava Computex.

Letos se měla v červnu uskutečnit už po čtyřicáté. Měla. Vzhledem k pochopitelným okolnostem se červnový termín ruší, ale protože organizátoři nechtějí úplně pokazit čtyřicátý ročník, aktuálně oznámili jeho přesunutí na 28. až 30. září 2020.

Protože na Tchaj-wanu sídlí nevídané množství známých IT výrobců, dokáží i samotné lokální firmy výstaviště zaplnit. Počítá se ale vždy s velkou mezinárodní účastí a pochopitelně i velkou návštěvností z pevninské Číny, ze které aktuálně na Tchaj-wan vůbec nesmíte.

Samozřejmě toto posunutí termínu nabourá mnoho načasovaných oznámení, produkty se vyvíjejí s dlouhými harmonogramy a právě jejich představení je často načasované přímo na Computex. Zářijový termín navíc je jen pár týdnů po berlínské výstavě IFA, takže se dá od letošního ročníku Computexu čekat méně hlavních oznámení. Na druhou stranu víme, že virus dokázal zpozdit uvedení mnoha již ohlášených produktů, takže si firmy mohou podržet červnové novinky až na září.

Každopádně zatím není jasné, ani zda vůbec proběhne třeba ta zmiňovaná IFA v Berlíně. Proto berme přesunutí Computexu na září jako informaci platnou v této době, která se ještě případně časem může změnit.

Diskuze (1) Další článek: Další problém pro misi Artemis: Vývoj rakety Space Launch System má zpoždění

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,