Compaq chce uvést vlastní opékač topinek

Compaq se po modelu iPaq pro firemní nasazení chce vrhnou i do domácí sféry a hodlá uvést počítač jen s USB porty v retro designu, který by měl prý připomínat opékač topinek.
Compaq se po modelu iPaq pro firemní nasazení chce vrhnou i do domácí sféry a hodlá uvést počítač jen s USB porty v retro designu, který by měl prý připomínat opékač topinek. Na Consumer Electronics Show v Las Vegas chce Compaq příští měsíc uvést nový přístroj, který by šel ve stopách iMacu a nabídl domácím uživatelům počítač bez veškerého zbytečného vybavení. Jen USB porty, zajímavý design, zajímavá cena. Před časem k podobnému kroku sáhl i Dell, který uvedl svůj model WebPC.

Compaq chce oslovit domácí uživatele a tak bude nový přístroj na rozdíl od již existujícího iPaqu možné lépe dovybavit vypalovačkou cédéček nebo DVD mechanikou, bude mít i líbivější vzhled. Hlad po zopakování úspěchu iMacu je prostě nyní u všech výrobců pécéček mimořádný. Podobné počítače mají předpoklady k tomu být levné, nebudou obsahovat žádné zbytečnosti, které by mohly zvyšovat cenu, nicméně nebude šance, jak k nim připojit nějaké starší zařízení. Existují redukce mez klasickými a USB porty, nicméně si stále nejsem jist, jestli je u nás v domácnostech takový hlad po počítačích, které by neměly žádné porty navíc. Koupi podobného počítače bych doporučil jen tomu, kdo nepředpokládá během životnosti počítače nic moc vylepšovat, jen chce používat počítač k surfování a příležitostnému hraní. Vše se točí okolo ceny, která bude teprve zveřejněna a hlavně okolo ceny pro náš trh, tehdy dojde teprve na lámání chleba.

Diskuze (1) Další článek: Aby nám Windows lepšie rozumeli

Témata článku: , , , , ,