Mapy

Co se za tři roky změnilo? Podívejte se na nejnovější letecké snímky západní části Česka

Letadla TopGisu opět kroužila nad Českem a pořídila nejnovější fotografie s rozlišením 12,5 cm na pixel. Aktualizované letecké snímky najdete na firemním webu chytre-mapy.cz, kde se v levém panelu přepněte na ortofotomapu.

TopGis fotil od května do září 2019 a aktualizoval snímky Prahy, Středočeského, Plzeňského, Karlovarského, Libereckého a Plzeňského kraje. V okolí letiště v Ruzyni jsou dokonce fotky z letošního jara. Západní část republiky tvoří přes 37 000 nových snímků. Oživeno: Navzdory tvrzení TopGisu jsou zřejmě i snímky Prahy z letošního jara, protože na náměstích je „vylidněno“.

Letos TopGis nafotí střední část republiky, příští rok pak východní třetinu. Společnost létá s Cessnou 404 (OK-TGS) a Partenavií P68 (OK-GIS), takže si je můžete vyhledat a sledovat na leteckých radarech.

Mapy.cz, které od TopGisu letecké snímky nakupují, zatím aktualizaci nemají. Loňské snímky, avšak jiné, ale najdete na mapě ČÚZK. TopGis si mimochodem nezapomněl v blogovém příspěvku rýpnout do Googlu, který pravidelně fotí jen větší města a aglomerace, ale řadu míst odbyde jen nedetailními satelitními snímky.

Diskuze (8) Další článek: Nejen vyšší výkon. Nové herní konzole chtějí změnit i ovládání

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,