Hudba, filmy, seriály | Předplatné | Disney+

Co přijde po Netflixu a Amazonu? Tohle jsou streamovací služby, na které v Česku čekáme

  • Rozhodujete se mezi Netflixem a HBO Go? Věřte, bude hůř
  • Na trhu je mnohem víc ambicióznějších streamovacích služeb
  • Některé by mohly do ČR zamířit ještě letos

Roky 2016 a 2017 byly pro české filmové a seriálové fanoušky klíčové. Oficiálně zde totiž zamířily služby Netflix a Amazon Prime Video. HBO Go navíc konečně bylo možné předplácet i bez televizního tarifu. Během tří let si však velké filmové a televizní společnosti spočítaly, že by vydělaly více, pokud by spustily vlastní streamovací platformy.

Ve světě tak nyní dochází k tomu, že z „netflixů“ postupně zmizí licencovaný obsah a starší tvorba známá z kin a televize bude k vidění v jednotlivých katalozích mediálních korporací. A aby toho nebylo málo, pro tyto katalogy vzniknou i exkluzivní filmy a seriály.

A o jakých katalozích mluvíme? V článku se zaměříme jen na ty mainstreamové americké, po kterých je největší hlad. Americká filmová asociace MPAA má aktuálně šest členů: Warner Bros, Sony Pictures, The Walt Disney Studio, Universal Pictures, Paramount Pictures a nově i Netflix. S výjimkou Netflixu jde o desítky let stará studia patřící do ještě větších holdingů, které navíc vlastní ještě řadu televizních společností. Každý z členů si chce hrát na vlastním písečku.

V následujících kapitolách se podíváme, co všechno na západě vzniká, ale my na to zatím nemáme nárok.

Diskuze (39) Další článek: Slovenský Velký bratr: mobilní operátoři budou úřadu hlásit navrátilce z „červených“ zemí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,