Software | Nejlepší programy | Mobilní aplikace

Co není v hlavě, musí být v počítači. Vybrali jsme 9 dobrých aplikací na poznámky

  • Nezatěžujte svou hlavu tím, že v ní budete nosit všechno
  • Uložte si své nápady, plány a myšlenky do telefonu, počítače a cloudu
  • Našli jsme devět dobrých aplikací pro správu poznámek

Aplikace pro správu poznámek jsou digitální alternativou k tradičním zápisníkům a jako takové mohou nabídnout celou řadu funkcí navíc. Například ukládání do cloudu, synchronizaci napříč několika zařízeními, vyhledávání, třídění nebo štítkování, přikládání obrázků a souvisejících dokumentů, přidávání zvukových nahrávek apod. Do přehledu jsme vybrali 9 osvědčených aplikací od těch známých až po specializované služby pro vývojáře, kreativce či minimalisty. 

Evernote – pro všechny typy poznámek

Evernote byl jedním z prvních „digitálních poznámkovníků“ a v mnoha směrech tak vlastně pomáhal definovat, co mohou uživatelé od aplikace tohoto typu čekat a jak má vypadat. I dnes patří k nejschopnějším službám ve svém segmentu.

Podporuje širokou škálu typů poznámek od textu, přes obrázky, zvuk, ruční kresby, naskenované dokumenty, odškrtávací seznamy, až po výstřižky z webových stránek. Disponuje silnými nástroji pro organizaci a vyhledávání, umožňuje třídění do zápisníků a označování štítky.

Evernote 
Evernote

Jednou z nejpůsobivějších funkcí Evernote je schopnost vyhledávání textu v obrázcích. Pokud si tedy například uložíte naskenované faktury, snadno je v případě potřeby vyhledáte podle dodavatele nebo názvu produktu. V placených tarifech pak aplikace nabízí vyhledávání textu v rámci dokumentů včetně PDF.

Evernote je k dispozici ve webové verzi a nabízí aplikace pro Windows, Android, iOS a macOS. Se základními funkcemi, jež budou nenáročným uživatelům jistě stačit, lze tuto službu využívat bezplatně. Pokud ale chcete používat například vyhledávání v dokumentech, sledovat historii verzí nebo oceníte integraci s dalšími službami, budete si muset pořídit tarif Premium za 7 dolarů měsíčně.

Diskuze (24) Další článek: Opel staví elektromobily pro závody v rallye. Už testuje prototypy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,