Co jste psali zajímavého 24. března

Diskuze čtenářů k článku

Viktor Matys  |  20. 04. 2001 18:48

V současnosti v naší firmě řešíme problém nákupu kancelářských balíků pro síť o cca 20 počítačích. Když jsem zjistil že multilicence 602 pro 20 uživatelů stojí 25 tis. Kč, nebylo o čem přemýšlet. Za tuto cenu koupíme 2 balíky MS Office std. ...
Jsem programátor a znám uživatele. Obhajovat MS Office argumenty o programovatelnosti přes VBA je z mého pohledu nadsázka vyvolaná reklamou. Firma si NIKDY nevytvoří vlastní software pro účetnictví a evidence majetku a skladů tím, že si připrogramuje něco v Excelu, něco v Accessu. Tady je jediná možnost: Koupit hotový software u profesionálních firem.
Měl bych asi podotknout, že píšu z pohledu správce IT ve výrobní firmě s cca 100 zaměstnanci. Nemohu tedy posoudit nákup SW do státní správy. Běžný uživatel, jak jsem ho měl možnost poznat, skutčně "vyšši" funkce MS nejen nezná, ale často ani znát nechce (musí se zabývat svou prací, k níž jsou kancelářské aplikace pouze doplňkem).
Skutečně, v praxi, jsou možnosti MS Office někde uprostřed: Mezi jednoduchým psaním a propočty na jedné straně a profesionálním účetním SW na straně druhé. A tady mám pocit, že se dokonce jedná o takovou slepou uličku. Pro střední firmy je využitelnost vyšši funkcionality produktů MS spíše hypotetická.

Závěrem bych chtěl (na rozdíl od jednoho z přispěvatelů) ocenit skutečnost, že Microsoft standartizoval uživatelské rozhraní (čemuž se další producenti musí chtě nechtě přizpůsobit). Velmi tím přispěl k využitelnosti výpočetní techniky i počítačovými laiky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor