Sociální sítě

Clubhouse. Vzpomínáte? Tohle interaktivní rádio znovu uvolňuje pravidla, poslouchat už se dá i přes web

Sociální síť Clubhouse dále rozšiřuje možnosti, jak poslouchat. Záznamy a živé vysílání z místností s aktivovaným záznamem lze poslouchat i prostřednictvím webového prohlížeče. Dokonce i bez přihlášení. Zatím to platí pouze pro USA, ale pokud se bude novinka líbit, pustí ji vývojáři i dále do světa.

Nové je také sdílení. Přináší funkce, které můžete považovat za samozřejmé, ale na Clubhouse doteď nebyly. Alespoň že to tvůrci berou s humorem…

Sociální síť Clubhouse odstartovala na jaře 2020, ale obrovský boom prožívala o rok později. Vysílala pouze hlas, pouze na iPhonech a pouze živě bez možnosti záznamu. Kouzlo zakázaného ovoce a neopakovatelného obsahu pobláznilo davy. Ale pak se přidal Android, na síť se dalo přidat bez pozvánky a kromě živého vysílání šlo poslouchat i ze záznamu. A zájem postupně opadl.

Paradox? Jakoby restrikce byly konkurenční výhodou a odstranění restrikcí začátek úpadku. Bude to tak i s posloucháním přes web? Bude s námi Clubhouse i za rok?

Diskuze (9) Další článek: Loni bylo v pluginech pro redakční systém WordPress objeveno dvakrát víc bezpečnostních zranitelností než předloni

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,