Doprava | Praha | Uber | Lime

Citymapper už naviguje i v Praze. Spojí MHD, taxíky, kola, koloběžky i pěší

Britský startup Citymapper expandoval do devíti měst střední a východní Evropy. Včera se rozšířil i do Prahy, Bratislavy, Budapešti, Varšavy, Krakova, Katovic, Záhřebu, Bělehradu, Bukuřešti a Atén. Celkově působí již v 71 městech Evropy, 27 městech USA a Kanady a v letošním roce pokryje také další regiony.

Citymapper se zaměřuje primárně na turisty, které provede městem a najde nejvhodnější trasy z místa A do B za pomocí všech možností veřejné dopravy. Konkrétně v Praze (a též části Středočeského kraje) tak najde cestu pomocí metra, tramvají, autobusů, vlaků, přívozů, lanovek, koloběžek Lime, kol Nextbike, taxíků Uber a kde není nic jiného, tam doporučí pěší trasu. Zvolit lze nejkratší, nejrychlejší a Citymapper také řekne, kolik u toho spálíte kalorií.

Služba má i webovou verzi, avšak užitečnější je v mobilu prostřednictvím aplikací pro Android (Google Play) a iOS (App Store), funguje rovněž na chytrých hodinkách se systémy watchOS a Wear OS. Vzhledem k zaměření na turisty nepřekvapí, že čeština chybí. Citymapper lze používat zdarma, ale má také předplatné (79 Kč za měsíc či 519 Kč za rok), které přidá další funkce jako srovnávač cen jízdenek, hlasovou navigaci, předpověď počasí a více informací o destinacích.

Každé město (zde je seznam) mimochodem symbolizuje unikátní maskot, tzv. Greenie. Ten pražský je na obrázku pod odstavce a vy můžete v diskuzi hádat, co všechno symbolizuje.

citymapper-prague-12.png
Pražský maskot Citymapperu
Diskuze (2) Další článek: Asus slaví „Dny gamingu“. Za nákup hardwaru vrátí až 4205 Kč

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,