AMD | Intel | Procesory

Cinebench R20 už neotestuje grafické karty, zaměřuje se pouze na procesor

Cinebench patří mezi stálice testování výkonu procesoru, ale i grafické karty. Hlavní zaměření jednoduchého testu je rendering scény a nyní přichází nástupce R15 v podobě verze R20.

Oproti předchozí generaci už nebude Cinebench R20 testovat výkon grafické karty, ale pouze procesoru. Změny se dočkala i scéna, která se vykresluje - jedná se o zátiší malého pokoje. Technologických změn je ale mnohem více.

Nový test už využívá pokročilejší instrukční sady jako AVX, AVX2 a AVX-512, které jsou součástí pouze moderních procesorů od Intelu a AMD. Pokud máte procesor, který tyto instrukční sady nemá, test zkrátka nemůžete pustit.

Snímek obrazovky 2019-03-07 v 7.22.51.jpg

Samotný ray tracing scény s podporou technologie Intel Embree je 8× náročnější než u předchozí generace a vyžaduje 4× více operační paměti. Nové minimální požadavky pro test jsou 64bitové Windows 7 SP1 a 4 GB operační paměti. Cinebench R20 už je dostupný zdarma jak na Microsoft Store, tak i v Mac App Store.

Pokud se rozhodnete otestovat vlastní procesor, napište výsledky do komentářů. V mém případě s Core i7-8700K na přetaktované frekvenci 5 GHz se jedná přibližně o 3800 bodů.

Diskuze (11) Další článek: Volvo omezí maximální rychlost svých aut na 180 km/h. Kvůli bezpečnosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,